Search

Louis Vuitton zatvorio Tjedan mode u Parizu

Louis Vuitton zatvorio Tjedan mode u Parizu

Završio je modni mjesec

Image: Imaxtree

Nicholas Ghesquiere je sinoć zatvorio Tjedan mode u Parizu i cijeli modni mjesec novom kolekcijom za kuću Louis Vuitton

Revija je održana u Louvreu i to u dijelu gdje se čuvaju skulpture iz 17. i 18. stoljeća. To je prvi put da je održavanje revije dopušteno jednoj modnoj kući u ovom dijelu muzeja. Ghesquiere je tim povodom za Vogue rekao: "Moda je oduvijek rušila barijere. Posebno u Parizu - on je zemlja stranih dizajnera, jako je multikulturalan. I činjenica da smo u Louvreu gdje je svatko dobrodošao, gdje nema barijera kad je u pitanju kultura, nacionalnost, šalje vrlo snažnu poruku."

On je zato predstavio jednu vrlo urbanu kolekciju namijenjenu suvremenim ženama kojima trebaju praktična dizajnerska rješenja i čija se poslovna odjeća svojom funkcionalnošću nimalo ne razlikuje od muške odjeće. Na pisti smo tako vidjeli vrlo svježa odijela koja su se sastojala od pomaknutih bež, crnih, plavih ili sjajnih hlača od lamea na crtu (koja je bila bijela!), zatim bijelih košulja širokih kragni u stilu sedamdesetih i balonera, kožnih jakni, sakoa od tvida, kratkih krznenih kaputić, imitacija traper jakni s podstavom od bijelog ovčjeg krzna... Toliko mnogo varijacija jedne klasične vječne kombinacije kakva je žensko odijelo. Doista sjajno.

Uz to, u kolekciji je bilo i zanimljivih teksturalno slojevitih haljina koje bi se mogle nazvati haljinama koje možete nositi od jutra do mraka, odnosno na posao i na događanja i tulume uvečer. One su započinjale u kombinaciji čipke i svile kao negliže dok su se od struka prema dolje blago širile i bile prekrivene krznom položenim u raznim smjerovima koji su se suprotstavljali. Neobično, ali vrlo zanimljivo, moderno i svježe. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više