Search

Maison Margiela, Alexander McQueen i Rick Owens na izložbi u Londonu

Maison Margiela, Alexander McQueen i Rick Owens na izložbi u Londonu

A Note on Glamour


Image: buro247.ru

Na pitanje što je glamur svoj će odgovor ovih dana ponuditi nova, uzbudljiva londonska izložba na kojoj će biti izloženi radovi poznatih modnih kuća kao što su Maison Margiela, Vivienne Westwood, ali i druga vrlo zanimljiva modna imena

Ann Demeulemeester, Maison Martin Margiela, Rick Owens i Vivienne Westwood – u svijetu mode predstavljaju imena koja na prvu nećemo povezati s konceptom "glamura". Međutim, uz spomenute na izložbi "The Circle", zamišljenoj prema eseju iz 2007. godine autorice Elizabeth Wilson, gostujuće profesorice studija kulturologije na londonskom fakultetu mode, bit će uključena i značajna modna imena kao što su Dior Homme i Lanvin. U svom radu Wilson je ponudila alternativnu ideju glamura, preispitujući sve komponente tog pojma. Ona tvrdi kako je "glamur" prvenstveno individualno obilježje ličnosti, "glamur" je pojava koja u sebi podrazumijeva neke nadnaravne, magične sposobnosti, nešto poput utvare. Uvriježeno poimanje "glamura" doživljava se kao rezultat kombinacije u kojoj lijepa frizura, haljina i miris "pričaju priču". Međutim, krajnji rezultat je lažna maska savršenstva i "božanske" nedodirljivosti, smatra Wilson, a sve kako bi zaslijepila gledatelja. 

Ova, ali i druga pitanja vezana uz pojam glamura razmotrit će i pokušati razjasniti sudionici ove zanimljive londonske izložbe koja će se od 27. studenog do 5. prosinca održavati u galeriji Live Archives u Hackneyju. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više