Search

Marc by Marc Jacobs, jesen/zima 2015.

Marc by Marc Jacobs, jesen/zima 2015.

Mudro doziran buntovnički duh


Image: Imaxtree

Luella Bartley i Katie Hillier vjerojatno je najbolje što se dogodilo brendu Marc by Marc Jacobs. Brend kojeg karakterizira vedrina i jarkost boja pod njihovim je vodstvom u posljednje tri sezone dobio novi stil i dozu mladenačke energije, koja je donijela zaokret u estetici

Treća kolekcija kreativnih direktorica Hillier i Bartley uvjerila nas je da se ovaj spoj kreativaca nije slučajno dogodio, već je zasigurno upleten prst sudbine. Bez tipičnih Marc by Marc Jacobs energičnih i cool djevojaka teško je uopće zamisliti njujorški Tjedan mode, pa su prve redove revije popunile neke od najzanimljivijih 'it' djevojaka današnjice poput Alexe Chung i Sofije Richie.

Do njihovog dolaska u sestrinsku kuću Marca Jacobsa, kolekcije su bile jarka i vesela dopuna osnovnoj liniji, a zahvaljujući kreativnom dvojcu nova kolekcija donosi cijeli niz must-have komada, posebice sakoa i topova s ispisanim motom, uskih košulja s upečatljivim ovratnikom s volanima, maksi suknja i elegantnih haljina, a tu su i marame vezane oko vrata. U pomalo buntovničkom, ali miroljubivom raspoloženju novu su kolekciju prošetale djevojke s beretkama, međutim, one se ne bore ni za kakvo pravo niti izvikuju političke parole. One svojom pojavom samo ukazuju na prisutnost buntovničkog duha jedne generacije.

Potpunu apolitičnost ovog mirnog marša dodatno su naglasili komadi koji dijele više obilježja s djevojkama na kakve bismo naišli na suvremenom Woodstocku, nego s francuskim studenticama-prosvjednicama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više