Search

Martin Margiela priprema retrospektivu u Parizu

Martin Margiela priprema retrospektivu u Parizu

Nevidljivi čovjek svijeta mode


Image: Buro247hr arhiva

Martin Margiela, često zvan i nevidljivim čovjekom svijeta mode, priprema retrospektivnu izložbu u Palais Galliera u Parizu

Umirovljeni dizajner koji se odbijao pojavljivati u javnosti, fotografirati ili davati intervju, radi, kako prenosi WWD, na retrospektivnoj izložbi s direktorom modnog muzeja u Parizu, Olivierom Saillardom. Trenutno nema opširnijih informacija osim da je izložba planirana za ožujak 2018. godine, no Saillard je već izlagao Margieline komade poput slavnog kaputa od plavih perika iz njegove kolekcije za proljeće 2009. godine koji je trenutno izložen u sklopu izložbe "Anatomy of a Collection" koja je u Palais Gallieri otvorena do 12. veljače.

Margiela je karijeru započeo 1980. u Parizu kao asistent Jeana Paula Gaultiera, a vlastitu je kuću osnovao 1988. i u njoj djelovao sve do 2009. dok se nije mirno povukao. Njegov utjecaj u svijetu mode i dalje je vrlo jak, posebno na mlade dizajnere poput Demne Gvasalije koji ga ističe kao jedan od svojih najvećih uzora, a muzej MoMu u Antwerpenu priprema izložbu posvećenu njegovom radu na ženskim kolekcijama u Hermèsu pod nazivom "Margiela: The Hermès Years" koja se otvara 31. ožujka. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više