Search

Mary Katrantzou pobjednica BFC/Vogue Designer Fashion Fund nagrade

Mary Katrantzou pobjednica BFC/Vogue Designer Fashion Fund nagrade

Žiri je odlučio

Image: Getty Images

Sinoć je na dodjeli nagrada British Fashion Council/Vogue Designer Fashion Fund trijumfirala dizajnerica Mary Katrantzou

Alexandra Schulman, urednica britanskog časopisa Vogue i predsjednica fonda komentirala je odabir žirija: "Mary Katrantzou apsolutno je zaslužila ovu nagradu. Ove su se godine u tijesnoj borbi za nagradu našli sasvim različiti dizajneri, međutim, odlučili smo da je Mary oformila jak i atraktivan brend, već intenzivno radi na svom napretku i rezultat je uspon u karijeri koji je očekuje i u daljnjoj budućnosti." U finale natjecanja, osim Mary, ušli su i Emilia Wickstead, Holly Fulton, Michael van der Ham, Osman, Mother of Pearl i Sophia Webster. Zadaća svakog natjecatelja bila je predstaviti žiriju svoje kolekcije i poslovni plan u sljedećih 5 godina. U žiriju su sjedili Alexandra Schulman, Caroline Rush (britansko vijeće mode), Mary Homer, Joan Burstein te Naomi Campbell, Samantha Cameron i drugi. 

Mary Katrantzou pobjednica BFC/Vogue Designer Fashion Fund nagrade (фото 1)

Vogue Designer Fashion Fund osnovan je 2008. godine s namjerom pružanja potpore i poticanja dizajnerskih nada i omogućio im poslovni razvitak. Projekt sponzoriraju brojne britanske kompanije među kojima se ističu Burberry, Debenhams, Harrods, Paul Smith, Topshop i Vogue. Svojevremeno ovu su prestižnu nagradu osvojili i danas priznati dizajneri poput Petera Pilotta, Nicholasa Kirkwooda, Jonathana Saundersa, Christophera Kanea i kuće Erdem.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više