Search

Mary Katrantzou, resort 2016.

Mary Katrantzou, resort 2016.

Opuštena igra bojama


Image: buro247.ru

Mary Katrantzou odlučila si je dati oduška u novoj cruise kolekciji i kreirala maksimalno pročišćenu i laganu kolekciju, nešto drugačije estetike no što smo navikli...

Čini se kako se u posljednje vrijeme kraljica printa, Mary Katrantzou, malo zasitila printa, koji čini okosnicu njezine estetike, i odlučila u svojoj cruise kolekciji smanjiti doživljaj te se orijentirati na jarkost boja, volumen i čiste linije. Tako je umjesto 3D aplikacija od najneočekivanijih predmeta i bogat vez zamijenila pročišćenim siluetama bez suvišnih detalja i dekorativnih elemenata. Ostale su samo čiste jarke boje, geometrijska grafika i floralni uzorak, ali tek u vrlo malim količinama. 

Unatoč svojevrsnoj jednostavnosti (koja za Mary Katrantzou ima drugačije značenje od ostalih dizajnera) osjećala se kreativna igra boja i printa, istovremeno naglašavajući ženstvenu siluetu. Mini i maksi haljine u jarkoj ružičastoj ili blještavo bijeloj začinjene su faldama u duginim bojama koje su se u blokovima nizale jedna iznad druge. Bilo je tu i op-art igre bojama, međutim, uvijek dozirano tako da se zadrži dojam lakoće i senzualnosti. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više