Search

Matthew Williams je novi kreativni direktor kuće Givenchy

Matthew Williams je novi kreativni direktor kuće Givenchy

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Modna kuća Givenchy prolazi kroz veće promjene od "samog" snalaženja u svijetu nakon karantene: dva mjeseca nakon što je kreativna direktorica Clare Waight Keller napustila ovu funkciju, danas je objavljeno da će njezino mesto zauzeti Matthew Williams. Ova smjena je dramatičnija od jednostavne promjene imena jer Waight Keller i Williams dolaze iz takoreći potpuno različitih pozadina. Dok su njezini korijeni u pariškim ateljeima, njegovi su više u streetwear areni. 

Williams, čija će haute streetwear linija 1017 Alyx 9SM nastaviti postojati, je treći kreativni direktor kuće Givenchy u posljednje tri godine i predstavlja ponovno odmicanje od originalne Givenchy estetike čija je personifikacija Audrey Hepburn. Njegova uloga će vjerojatno biti ta da francuski brend pozicionira tamo gdje Waight Keller nije uspjela, a to je sportska garderoba koja podiže hype. Iako nije pohađao školu modnog dizajna, Williams ima impresivan CV, on je, naime, bio kreativni direktor za Lady Gagu, umjetnički direktor Kanyea Westa, a blisko je surađivao i s Virgilom Ablohom i Heronom Prestonom.

Svoj novi posao (da ne kažemo fotelju), on će zauzeti 16. srpnja povodom čega je izjavio: "Unaprijed se radujem tome što ću raditi s Givenchy ateljeom i timovima i tome što ću ga voditi u novu eru, zasnovanu na modernosti i ekskluzivnosti. U ovim, do sada neviđenim svjetskim okolnostima, želim poslati poruku nade, sa svojom zajednicom i kolegama te namjeravam doprinijeti pozitivnim promjenama".

više