Search

Michael Kors, proljeće/ljeto 2016.

Michael Kors, proljeće/ljeto 2016.

Floralno i boho


Image: imaxtree

Kada kralj pastelnih tonova i safari stila otvori svoju proljetnu reviju s total black lookom, jasno vam se daje do znanja da dolazi do blagog pomaka u vizualnom identitetu Michaela Korsa

Njegova njujorška revija započela je nesretnim događajem koji se dogodio u backstageu, te zbog kojeg je revija kasnila čak sat vremena. Naime, jednom od modela, Ondriji Harding, pozlilo je zbog čega je čak morala intervenirati hitna pomoć. Ipak, nakon kratkotrajnog nemira, revija je nastavljena u mirnom tonu.

Već prvi izlazak Karlie Kloss u crnom žoržet kaputu s aplikacijama najavio je veliku količinu tog materijala miješanog sa svilom i strukturiranim pamukom. Tonaliteti koji su u početku prevladali – crvena, crna i plava – stvorili su pomalo predvidljiv izričaj, no kako su bili ukorporirani u štih sedamdesetih, dočaran dopadljivim fluidnim haljinama opasanim tankim remenjem, suptilnim kompletima s resicama i nitnama te profinjenim prozračnim ljetnim odijelima, dojam ipak nije završio na tipičnom.

Kako fokus ne bi ostao isključivo na laganom proljeću, Kors je u svoju liniju ubacio klasične neutralne balonere, ljetno pletivo u vidu končanih kardigana i crop dolčevita te brušenih kožnih suknji. Ljetne haljine floralnog uzorka i monokromatski komadi pješčanih tonova pomiješani s koloritom narančaste i žute, nakratko je zamijenio uzorak pitona, kojeg je ipak nadvladala čipka karakterističnih hipi haljina i suknji zaogrnutih strukturiranim blejzerima.

Što se tiče modnih dodataka, istaknuto je ranije spomenuto remenje, bilo ono tanko i stegnuto u struku ili pak deblje i spušteno na bokove, uz velike kopče ili pak duge boho resice. Flatformice, ravne sandale i natikače zvučale su kao logičan odabir za kolekciju koja će biti rado viđen gost ljetnih festivala, ležernih ljetnih večeri i ludih vrtnih zabava. Tipičnu Korsovu klijentelu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više