Search

Misteriozna snaga prirode u novoj kolekciji kuće Alexander McQueen

Misteriozna snaga prirode u novoj kolekciji kuće Alexander McQueen

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Nasljednica Alexandera McQueena, Sarah Burton, sinoć je Parizu prikazala novu jesensku kolekciju za njegovu modnu kuću

Sam Lee McQueen u svom se radu uvijek referirao na svoje škotsko podrijetlo i u kolekcijama koristio razne motive iz škotskog tradicionalnog odijevanja, ali i raznih drugih običaja koji se prakticiraju u tom dijelu Velike Britanije. Sarah Burton je nastavila njegovati njegov pristup pa je tako jedna od glavnih inspiracija za ovu novu kolekciju bilo škotsko drvo želja, ono na koje ljudi vežu trakice od tkanine kako bi se povezali s prirodom, koja će im potom ispuniti njihove želje. U kolekciji za jesen/zimu 2017. to se manifestiralo kroz tanke trake kože ili tkanine koje je Burton provlačila kroz kožne kapute, haljine i torbice, kroz duge pletene haljine, a jedna jakna i jedna haljina bile su u potpunosti izrađene od isprepletenih trakica tkanine u raznim bojama. Divan način za manifestaciju jedne tradicionalne keltske prakse.

Ta povezanost s prirodom i njenim iscjeliteljskim moćima bila je vidljiva i kroz nakit odnosno kamenje koje su modeli nosili na ogrlicama i naušnicama, ali i kroz uvođenje motiva flore i faune u obliku raskošnog veza i patchworka, kao i onih koji su i dan danas ljudima teško shvatljivi i neistraženi. To su, dakako, sunce, zvijezde i ostala nebeska tijela u čiju se nadnaravnu moć također vjeruje u mnogim kulturama.

Kad su tkanine u pitanju, Burton je koristila već spomenutu kožu i vunu, ali i svilu i krzno, te zlatne i srebrne metalizirane mreže. Kolorit je ostao vrlo suptilan - crna, bijela, crvena i momenti zelene i ružičaste koje su nježno obojile kolekciju. Besprijekorna priča, besprijekorna izvedba i još jedan veliki uspjeh za beskrajno talentiranu i marljivu Sarah Burton koja je na kraju revije izašla nakloniti se još uvijek noseći jastučić s pribadačama na svojoj lijevoj ruci jer raditi nije prestala do zadnje sekunde. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više