Search

Miu Miu, jesen/zima 2015.

Miu Miu, jesen/zima 2015.

Lijepa igra printova

Image: Imaxtree

Pogledajte raskošno razrađenu kolekciju kuće Miu Miu prepunu printova i uzoraka u jarkim bojama predstavljenu na posljednjem danu pariškog Tjedna mode

Jučer je završio pariški Tjedan mode, a kolekcija kuće Miu Miu donijela nam je razigrane valove koji su se u šarenim printovima širile pistom na nježnim neutralnim tonovima i koraljnim printom scenografije.

Reviju je otvorio bogati kaput pepita uzorka s aplikacijama u smeđem zmijskom printu koji je savršeno naglašavao igru uzoraka, kaput kakvog bismo mogli zamisliti na Sherlocku Holmesu, kad bi slavni detektiv bio ljubitelj Miu Miu osebujnog stila. Ispod kaputa skriva se prugasta svijetloplavo-bijela košulja sparena s kričavo narančastom lakiranom suknjom reljefne zmijske teksture. Ove sezone fokus je na kombinaciji različitih printova. Zanimljivo su složeni komadi s pepita uzorkom kombinirani s balonerima u jarkim bojama s imitacijom uzorka žirafinih šara. 

Haljine ove sezone dolaze u različitim varijantama, podsjećajući nas ponekad na pregače, posebno svojim debelim naramenicama koje su pričvršćene za centralni dio haljine predimenzioniranim gumbima, a koje smo imali prilike vidjeti i na krasnim zimskim kaputima s dvostrukim i jednostrukim kopčanjem. Suknje su pratile spomenutu estetiku, a ni njih nisu zaobišli lukavo pozicionirani veliki gumbi na visokom struku.

Jarkost večernjih komada utišana je crnom bojom koja je opet svojim upečatljivim teksturama nastavila igru bogatih uzoraka. Duljina do koljena, razigrani rukavi balon kroja, ležerni komadi ispod struka. Cipele gotovo uvijek završavaju u špic, a krase ih najmanje dvije boje u skladu sa sezonskom paletom, nekad imaju jedan remenčić, a nekad dva. Iz bogate palete boja posebno se istaknula limun žuta, koja je akcentirala paletu boja kolekcije. Odabir upravo te boje nije slučajan, čini se kako smo otkrili omiljenu boju Miuccije Prade.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više