Search

MM6 Martin Margiela, proljeće/ljeto 2016.

MM6 Martin Margiela, proljeće/ljeto 2016.

Reciklirani komadi u duhu 90-ih


Svileni i prozirni materijali skrivaju i istovremeno otkrivaju žensku figuru, a prisutan je i moment reciklaže na nekoliko modela u obliku plastičnih vrećica u boji

MM6 kao mlađa sestra modne kuće Maison Martin Margiela poznata je po svojim nosivim komadima čija inspiracija zadire duboko u reciklažu, transformiranje i reinterpretaciju odjevnih komada. Svake sezone, u kolekciji je jedan odjevni komad koji se može nositi na nekoliko načina. Martin Margiela je sigurno jedan od najneobičnijih dizajnera koji je ujedno i vrlo misteriozan, stoga je kreativni tim ovog brenda čuvan kao najstroža tajna.

Kolekcije ipak, to nisu. Crna, bijela i i nježni pastelni tonovi neizbježne su u MM6 priči, a ove sezone dobile su pojačanje crvene i brončane boje. Bijeg u 90-te je evidentan na šljokastim komadima koji vrište bilo da se radi o odijelu i haljini ili dugačkim rukavicama i čarapama. Slavni bodi u boji kože dobio je još jednu transformaciju, a ovaj put to su crveni rukavi i mašna na grudima. Uvijek lagano intrigantan i na rubu, ovaj brend vješto koketira sa seksualnošću na neobičan način. Svileni i prozirni materijali skrivaju i istovremeno otkrivaju žensku figuru, a prisutan je i moment reciklaže na nekoliko modela u obliku plastičnih vrećica u boji. Metalik tkanine i jeans također su se pojavili na širokim hlačama i neizostavnim "spavaćicama". Cijela kolekcija je pomalo nostalgična i MM6 drsko ponavlja svoje komade iz arhive. A to mu je izgleda, jedina misija.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više