Search

Talijanski modni brend o kojem ćete još mnogo čuti

Talijanski modni brend o kojem ćete još mnogo čuti

Studio L72


Studio L72 je kreativna tvrtka koja je dizajnira i proizvodi čitav niz proizvoda ovisno o potrebama i željama njihovih klijenata.

Osmislivši moderan način poslovanja, u svom sjedištu u Milanu Studio L72 klijentima nudi usluge scenografije, kreativnog vodstva, stilskog savjetovanja i dizajniranja proizvoda. I iako sve to zvuči vrlo apstraktno, ono čime se zapravo bave jest dizajn odjeće, obuće, nakita te namještaja i detalja za dom. Studio L72 vodi mladi kreativni dvojac kojeg čine Britanac Lee Wood i Talijan Matteo Croci. Wood je iskustvo stjecao u studiju Giannija Versacea gdje i dalje radi kao kreativni savjetnik dok je Croci koji je po struci dizajner cipela, svoj zanat pekao u radionicama Salvatorea Ferragama i Briana Atwooda. U stilu Studija L72 koji ipak prvenstveno proizvodi žensku i mušku odjeću, naglasak je stavljen na geometriju kako u kroju tako i u dekorativnim detaljima, a posebna je pažnja posvećena bojama i to obično u jarkim nijansama koje Wood i Croci vole 'utapati' u površinama crne ili bijele neboje.

l72

Lee Wood je ove godine pobijedio na natjecanju 'Who is next?' kao najbolji dizajner gdje ga je prepoznala urednica talijanskog Voguea, Franca Sozzani, a budući da ga je osim toga nahvalila i jedna od najvećih modnih novinarki i kritičarki u svijetu, Suzy Menkes, lako je zaključiti kako njegov Studio L72 čeka uzbudljiva karijera.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više