Search

Moderna poslovna žena u novoj kolekciji kuće Céline

Moderna poslovna žena u novoj kolekciji kuće Céline

Tjedan mode u Parizu

Image: Imaxtree

Phoebe Philo je jučer u Parizu prikazala svoju novu kolekciju za kuću Céline u kojoj je u prvom planu bila vizija nove poslovne žene

Nova kolekcija koju je Philo prikazala bila je neobična i potencijalno čak manifestacija novog smjera koji Céline želi (ili mora) slijediti. Prije nekoliko dana su otvorili Instagram profil te se nagađa da će se napokon pomaknuti u smjeru e-commercea, a nakon jučerašnje je revije Philo odbila razgovarati s novinarima (možda da izbjegne pitanja o promjenama na koje je prisiljena?). Isto tako, revija je bila zamišljena kao izvorni modni spektakl - publika se vrtjela na pomičnim krugovima, a modeli su se kretali u neobičnoj koreografiji koja je izazivala zbunjenost kod gledatelja.

Uz to, sama kolekcija je obilovala trendovskim rješenjima što je neobično za Philo. Prvenstveno su to bila široka ramena koja su koristili mnogi dizajneri od Demne Gvasalije do Anthonyja Vaccarella, a koja najavljuju povratak silueta 80-ih godina. Ona su se pojavila na balonerima, kaputima, sakoima, košuljama i haljinama. Predimenzioniranim odijelima sa širokim ramenima Philo je prikazala svoju viziju moderne poslovne žene koja nosi opuštenu odjeću, koja ne sputava njezino tijelo i u kojoj se osjeća udobno. To je prikazala i kroz jednostavne haljine ravnog kroja i opuštene hlače s kratkim rezom na polovici dužine tako da dopuštaju i koljenu da izađe i bude slobodno. Tako opuštene bile su i torbe kao i modni dodaci među kojima se ističu velike deke. Tako je - deke - koje su modeli nosili prebačene preko desne ruke, a čija je namjena vjerojatno višestruka jer tko zna kada suvremenoj ženi tijekom hektičnog dana može zatrebati jedna dizajnerska deka.

Kranja poruka koju je Philo htjela poslati ostala je stoga neizrečena do kraja. No, kako je sama dizajnerica jednom rekla - "Odjeća je odjeća, pomirite se s onim što vidite." - odgovore možda ne trebamo ni tražiti. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više