Search

Moderne kolekcije Guccija i Alexandera Wanga koje će obožavati sve milenijalke

Moderne kolekcije Guccija i Alexandera Wanga koje će obožavati sve milenijalke

Što ćemo nositi u 2019.

Tekst: D.D.


Image: Buro247.kz,
Buro247.ua,
Buro247.ru

Proteklih dana bilo je živo na modnoj sceni - spektakularnom revijom svoju je resort kolekciju predstavila talijanska kuća Gucci, a dizajner Alexander Wang otkrio je sasvim novi koncept predstavljanja kolekcija.

Alessandro Michele je upriličio resort 2019. reviju Guccija na lokaciji antičkog groblja, a manekenke su zato koračale s buketima u rukama. Čitava je kolekcija inspirirana motivima zagrobnog života, pa se tako na baršunastim haljinama mogao vidjeti čak i motiv pluća. Kršćanski motivi  bili su pomiješani s onima iz pop kulture te krojevima i detaljima inspiriranima 70-ih godinama prošlog stoljeća. Manekenke su hodale kroz vatru na pisti i u haljinama posuđenima iz viktorijanskog doba, baršunastim plaštevima, japanskim kimonima, bluzama ukrašenima s vezom i kristalićima.

Miks sporta, glamura i rocka - tako bi se mogla opisati "Collection 1", nova kolekcija američkog dizajnera Alexandera Wanga predstavljena u njujorškom kvartu South Street Seaport. Taj je proslavljeni kreator, kojeg obožavaju Kaia Gerber, sestre Hadid i klan Kardashian, ovom izrazito američkom kolekciju označio početak nove ere za svoj brend. Naime, odustao je od standardnog rasporeda modnih tjedana, a svoje će kolekcije predstavljati u lipnju i prosincu. Bandane u stilu glazbenika Axla Rosea, široke sportske majice nalik dresovima i dekonstruirane haljine u istom stilu, biciklističke hlačice izrađene od kože, izblijeđeni traper, kratke kožnate jakne i modni dodaci ukrašeni logom obilježili su reviju. U stilizirani ulični stil odlično su se uklopili i novi modeli bijelih tenisica koje je Amerikanac kreirao u suradnji s adidasom. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više