Search

Modna elita na dodjeli British Fashion Councila

Modna elita na dodjeli British Fashion Councila

Dvostruka pobjeda Demne Gvasalije

Image: Getty/Guliver

U londonskom Royal Albert Hallu sinoć su dodijeljene nagrade British Fashion Councila, a kao apsolutni pobjednik večeri pokazao se kreativni direktor Balenciage i suosnivač Vetementsa, Demna Gvasalia

The Fashion Awards, prije znane kao British Fashion Awards, održane su sinoć u Royal Albert Hallu u Londonu gdje su dodijeljena priznanja dizajnerima, modelima, fotografima i modnim ikonama. Osim novog imena, na novogodišnjoj je dodjeli ovih nagrada koje dodjeljuje British Fashion Councila, novo i to što je na nju mogao stići bilo tko. U prodaju je pušteno 1000 ulaznica, dok su još otprilike 300 pozivnica dobili mladi studenti modnih sveučilišta.

Naomi Campbell

Na dodjelu je stiglo oko 4 tisuće gostiju među kojima su se našla poznata imena poput Donatelle Versace, Naomi Campbell, Kate Moss, Ralpha Laurena, Alexe Chung, Alessandra Michelea, Nicole Kidman, Lady Gage i brojnih drugih.

Olivia Palermo

Pobjednik večeri bio je Demna Gvasalia. On je osvojio nagradu za najboljeg internacionalnog dizajnera ready-to-wear odjeće u kući Balenciaga, a njegov brend Vetements proglašen je najboljim internacionalnim brendom luksuzne ulične odjeće. Najboljom je britanskom dizajnericom proglašena Simone Rocha, najboljim brendom Alexander McQueen, najboljim dizajnerom muške odjeće Craig Green, a najboljim novim imenom sjajna Molly Goddard. Dvostruko je slavio i Gucci jer je njihov Alessandro Michele proglašen najboljim internacionalnim dizajnerom modnih dodataka, a izvršni predsjednik Marco Bizzarri, najbolji je internacionalni business leader.

Lady Gaga

Uz spomenuta imena, nagrade su odnijeli i Gigi Hadid za najboljeg internacionalnog modela, Franca Sozzani za pozitivne promjene koje je pokrenula u industriji i Jaden i Willow Smith za nove modne ikone. Posebnu Isabella Blow nagradu dobio je Brue Weber, Ralph Lauren odnio je onu za iznimno dostignuće, a posebno je priznanje dodijeljeno i britanskom izdanju magazina Vogue pod vodstvom Alexandre Schulman. 

Kate Moss

Donatella Versace

Alexa Chung

Mario Testino, Kate Moss

Lara Stone

Alessandro Michele, Jared Leto

Salma Hayek

Derek Blasberg

Gigi Hadid

Laura Bailey

Karlie Kloss

Natalie Massenet

Joan Smalls

Related articles

Buro 24/7 Selection

više