Search

Modna revija Valentino: Pierpaolo Piccioli pripremio spektakl u Tokiju

Modna revija Valentino: Pierpaolo Piccioli pripremio spektakl u Tokiju

Valentino crvena u fokusu kolekcije

Tekst: D.D.


Image: Buro247.ua,
Buro247.me

Sinoćnja revija u Tokiju bila je puna prvih iskustava za talijansku modnu marku Valentino. Naime, na čelu s kreativnim direktorom Pierpaolom Picciolijem po prvi puta predstavljene su muška i ženska kolekcija zajedno na pisti, a ujedno je to bio i prvi put da se revija održava u Japanu od 80-ih godina prošlog stoljeća. Također, ready-to-wear komadi obojeni crnom i bijelom, a pogotovo Valentino crvenom nijansom, bit će dostupni u novom butiku u Ginzi čije je otvorenje održano noć prije revije. Odličan je to i poslovan potez kada se uzme u obzir da azijsko tržište samo raste. Sam dizajner je osoba koja ne voli kategorizacije što je bilo posve vidljivo i na ovoj reviji. Već je ranije napomenuo kako na jednaki način kreira muške i ženske komade te se ne opterećuje previše za koga ih stvara, već isključivo na to kako, pa ne čudi odluka i da te dvije kolekcije prikaže odjednom. Osim toga, riječ je o reviji izvan sezone modnih tjedana na kojoj se prikazuju međukolekcije, kako je i ova pre-fall 2019, koje možda ne dobivaju medijsku pokrivenost kao ostale revije, ali ova je to svakako zaslužila jer se po ničemu nije moglo procijeniti da se radi o nekim "manje bitnim" komadima.

Modna revija Valentino: Pierpaolo Piccioli pripremio spektakl u Tokiju (фото 1)

U posljednje dvije godine, kada Valentino bilježi samo rast, Piccioli je u DNA ove kuće uključio i elemente streetweara te ih je zaista neprimjetno spojio sa sofisticiranim modela zbog kojih je modna kuća postala slavna. Bez obzira na to što nije pripadnik te generacije Piccioli savršeno zna što milenijalci žele, ali i nešto mlađe generacije - na što možda ima utjecaj njegovo troje djece. Nikad nije krio ni svoju fascinaciju Japanom i njihovom kulturom, koja povezuje moderno i tradicionalno, te je dijelove ove kolekcije temeljio i na wabi-sabiju - estetici koja slavi nesavršenosti. Elegancija i romantika nešto su što prati ovu kuću od samog njezinog nastanaka, a spoj s estetikom wabi-sabi učinio je ovu kolekciju u potpunosti povezanu s vremenom u kojem živimo. Detalji koje uvijek povezujemo s ovom kućom poput crvene boje i volana, tako su dobili novi izgled koji je jednako dobro isticao ideale modne kuće iz Rima, kao i Japana.

Modna revija Valentino: Pierpaolo Piccioli pripremio spektakl u Tokiju (фото 2)

U središtu pozornosti bili su prvi i posljednji dio revije kada su manekenke pistom šetale u crvenim haljinama, i to na čelu s modelima trenutka Kaijom Gerber i Adut Akech. Kroz čitavu reviju mogli smo vidjeti couture siluetu pomiješanu s casualwearom, a u arhivi kuće Piccioli je pronašao cvjetni print - koji je za potrebe ove revije obojio u crveno - te ga je koristio ne samo za haljine, već i sportske jakne. Zanimljiv je bio i miks materijala različite teksture kao što su čipka i koža koje su se nadopunjavale na parki i plisiranoj suknji, dok je pufastoj jakni romantičan štih dale aplikacije od perja. Crno-bijele casual kombinacije zavladale su pistom, kao i besprijekorno krojena muška odijela, a plisirani komadi nisu bili rezervirani samo za ženski dio revije, već i za muške komade. Svi predstavljeni komadi iz kolekcije Valentino pre-fall 2019 naći će put do kupaca - pogotovo minimalistički komadi, a stilisti glumica koji su se već počeli pripremati za sezonu dodjela nagrada sigurno su bacili oko na večernje kreacije u kojima svila i til na sto načina imaju glavnu ulogu. 

Leave a comment

više