Search

Najbolje od muške mode u Parizu

Najbolje od muške mode u Parizu

Balmain, Dior, Givenchy...


Image: ImaxTree

Tjedan visoke mode u Parizu već je počeo i stylish žene okupirale su francusku prijestolnicu, kao i prije par dana trendseteri, koji su došli pogledati nove trendove u muškoj modi

Prošla godina bila je u znaku Oliviera Rousteinga i njegova Balmaina, a čini se kako će i ovom kolekcijom pokušati ostati pri vrhu. Muški sakoi i dalje su ukrašeni jakim detaljima, poput zlatnog veza i sjajnih manžeta, ramena više nisu debelo podstavljena, nego prirodnu liniju tijela. Odlični su kaputi do dužine koljena, koji se sada kombiniraju ili s hlačama od baršuna ili s klasičnim hlačama koje su umetnute u jahačke čizme. Kraljevski plava boja i lagane crvene nijanse, koje dolaze tek u detaljima, dobro su se sparili s crnim i zlatnim nijansama. 

Diorove muške košulje s malom mašnicom oko vrata za nadolazeću jesen poželjet će sve žene u ormaru! Kreativni direktor Kris Van Assche Diorova muškarca vidi u takvim košuljama u kombinaciji s hlačama šireg kroja i debelog remena, da bi se dobio dojam geek chica, točnije malo prevelike odjeće. U modu se vraćaju kožni kaputi, a oni Diorovi dolaze u boji marsale i sjajno se kombiniraju s debelim čarapama i stiliziranim sandalama, sve kako bi štreberski dojam bio potpun. Hrabra je bila kombinacija crne kožne jakne i pripadajućih širokih hlača od kože, koja je ipak malo previše podsjetila na devedesete. 

Vuna, tvid i koža zaštitni su znak nove Givenchyjeve muške kolekcije, za koju bi se s pravom moglo reći da je jedna od najboljih prikazanih u Parizu prošli tjedan. Kombinacija u potpunosti od tvida, a koja uključuje dugački kaput, košulju s ukrasom na kragni i bijele tenisice izgleda kao nešto što bi većini muškaraca dobro stajalo. Nepretenciozno, a opet modno napredno. Hlače su uglavnom imale tanku crtu sa svake strane, klasične cipele su zamijenile kaubojke, dok veste užeg kroja dolaze s uzorkom životinjskog svijeta. Ova se Givenchyjeva kolekcija ne razlikuje toliko od dosadašnjih, ali prikazala je dosta sjajnih i nosivih odjevnih komada.

U novoj Lanvinovoj muškoj kolekciji dominiraju etno motivi, koji se provlače kroz izvezene košulje, kombinaciju krzna i vune (a nekad i samo krzno!), tanke lančiće i remenje u boho stilu, ili pak košulje koje se gotovo i ne kopčaju. Sivi i hladni tonovi bijele i sive boje učinili su kolekciju oku ugodnom, pa je čak i modnom svijetu omražena tehnika patchworka dobro uspjela.

Još jedna predivna kolekcija za kuću Valentino. Malo tko bi mogao pogriješiti kada kombinira bijelu dolčevitu i klasične kapute i hlače. No, nije sve u ovoj muškoj kolekciji bilo klasično. Plemenski uzorci sada dolaze na pelerini, dok se maskirni uzorak uklopio u jesenske jakne i hlače. No, taj maskirni uzorak nije novost u dizajnu ove kuće, samo je sada preseljen u mušku kolekciju i još uvijek dolazi s dodatnim uzorkom leptirića, kao i dosad. Kaputi su više ravnog kroja, a dobro se slažu sa slim fit hlačama i cipelama ili gležnjačama sa zakovicama po cijelom rubu potplata.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više