Search

Napokon otkrivena dugo očekivana kolekcija Burberry x Vivienne Westwood

Napokon otkrivena dugo očekivana kolekcija Burberry x Vivienne Westwood

Suradnja koju smo čekali

Tekst: D.D.


Image: Buro247.ua,
Instagram,
Burberry/David Sims

Otkako je Riccardo Tisci postao kreativni direktor Burberryja, uslijedilo je uzbudljivo razdoblje za britansku kuću: taj je brend počeo predstavljati zanimljive limitirane kolekcije, kao i suradnje. Jedna od najavljenih bila je ona s britanskom dizajnericom Vivienne Westwood, a kampanja koju je fotografirao slavni David Sims napokon je jučer objavljena. Spoj punka i naslijeđa, buntovništva i tradicije, prošlosti i budućnosti - stoji u opisu kolekcije Vivienne Westwood & Burberry. Riječ je o limitiranoj kolekciji ikoničnih komada iz arhive dizajnerice koji su, posebno za ovu prigodu, prekriveni vintage kariranim uzorkom britanske modne kuće.

"Vivienne Westwood jedna je od prvih dizajnera zbog kojih sam i ja počeo sanjati da postanem dizajner" izjavio je Riccardo Tisci. "Ona je buntovnica, punkerica i kreativna britanska ikona bez rivala koja je inspirirala i utjecala na legije dizajnera i umjetnika posljednjih 50 godina". U kolekciji se mogu pronaći svilene košulje, beretke, sako na dvostruko kopčanje, hlače visokog struka, kratke hlačice, kao i gležnjače na vezanje i čarape, a u sklopu toga predstavljen je i uniseks t-shirt na kojem je Westwood ispisala rečenicu: Cool Earth has a plan to save rainforest. Radi se, naime, o podršci neprofitne organizacije Cool Earth koji se bavi zaštitom šuma i edukacijom o klimatskim promjenama, a Westwood i Tisci su zajedno došli na ideju podržavanja tog važnog cilja. Osim toga, dio zarade od prodaje komada iz kolekcije ići će tom fondu.

Jedno od lica u kampanji je i bivši supermodel Kate Moss, a čitava se kolekcija može naručiti online putem stranice brenda. Osim toga, dostupna je i u tri europska butika brenda u Londonu (Regent Street), Milanu (Via Montenapoleone) i Parisu (Faubourg Saint-Honoré).

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više