Search

Net-a-Porter i Yoox grupa postaju jedna tvrtka

Net-a-Porter i Yoox grupa postaju jedna tvrtka

Nastaje nova grupacija Yoox Net-a-Porter Group


Image: buro247.com/me

Majčinska tvrtka diva internetske modne trgovine Net-a-porter, The Richemont Group, potvrdila je da će se spojiti s talijanskom grupacijom Yoox. U nastavku otkrijte detalje ovog poslovnog projekta i koja je uloga Natalie Massenet u tome...

Kako doznajemo, div luksuzne robe, The Richemont Group, potvrdio je da će doći do spajanja internetske trgovine Net-a-Porter s talijanskom kompanijom Yoox. Iz Richemont tvrtke izjavili su da su potpisali obvezujući ugovor kojim će nastati globalna kompanija, a dodatni detalji zasad još nisu poznati.

Osnivačica tvrtke i izvršna predsjednica Net-a-Portera, Natalie Massenet, zadržat će svoju ulogu u novoj kompaniji, dok će osnivač tvrtke Yoox, Federico Marchetti postati izvršni direktor nove kompanije koja će nositi naziv Yoox Net-a-Porter Group, a bit će prisutna i na talijanskoj burzi. 

Predsjednik Richemont tvrtke izjavio je kako je luksuzna kompanija "pionir u trgovini luksuznom odjećom putem interneta", te kako su "ponosni na sva postignuća koja mogu zahvaliti Natalie Massenet i njezinu timu stručnjaka."

"Stabilnost ustaljenih poslovnih modela često remete brojne tehnološke megakompanije. Imajući na umu taj trend vjerujemo kako je potrebno ojačati vodstvo i obujam tvrtke kako bi se zaštitila jedinstvenost industrije luksuznom robom. Spajanjem dviju kompanija dodatno razvijamo neovisnu neutralnu platformu za sofisticiranu klijentelu koja kupuje luksuzne brendove", dodao je. 

Prema dosadašnjim glasinama, u pregovorima spajanja dviju tvrtki u nekoliko se prigoda spominjao i Amazon.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više