Search

Nicholas Ghesquiere predstavio novu kolekciju za Louis Vuitton

Nicholas Ghesquiere predstavio novu kolekciju za Louis Vuitton

Tjedan mode u Parizu


Image: Imaxtree

Na posljednjem je danu Tjedna mode u Parizu svoju novu kolekciju prikazala i kuća Louis Vuitton

Njezin kreativni direktor, Nicholas Ghesquiere, premjestio je reviju s uobičajene lokacije unutar Fondation Louis Vuitton na pariški trg Vendôme, gdje su stigle njegove slavne gošće kao što su Michelle Williams, Jennifer Connelly, Alicia Vikander, Miranda Kerr, Catherine Deneuve i brojni drugi.

Sama kolekcija za proljeće/ljeto 2017. odisala je duhom osamdesetih godina prošlog stoljeća kao i veliki dio kolekcija koje smo vidjeli na ovom Tjednu mode u Parizu. Vidjeli smo stoga zanimljive sakoe i jakne proširenih ramena kombinirane s uskim hlačama, kao i komade od tamnoplave čipke i transparentnih tkanina pojačanih na ramenima koji su izgledali kao nešto što bi napravio kontroverzni Hedi Slimane, a ne uredni Ghesquiere. Iz svoje zone ugode, Ghesquiere je izašao i s koso krojenim haljinama koje su lepršale oko tijela modela, asimetričnim, nepravilnim printevima i ljuskastim zlatnim i srebrnim jaknama i haljinama. Drugačiji je bio i način na koji je slagao slojeve outfita - na transparentne komade dodavao je one pune koji su ličili na oklope položeni na ramena ili pak svezani na struku ili oko grudi, dekonstruirao je sakoe i odijevao ih povrh bijelih topova ispod kojih je dodavao i uske kožne dolčevite.

I sve je to na kraju ostalo nekako nejasno. Opuštena silueta koju je Ghesquiere danas predstavio nije mu sasvim sjela - on je ipak najbolji kada radi pravilne, stroge forme i njegove kožne jakne i kapute na koje smo navikli i za kojima i dalje žudimo teško može nadmašiti bilo koji drugi dizajner.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više