Search

Nina Ricci, jesen/zima 2015.

Nina Ricci, jesen/zima 2015.

Ženstvena klasika s pomakom

BURO.


Image: Imaxtree

Nakon što je svojom estetikom ime modne kuće Carven uvrstio na popis najpoželjnijih brendova, Guillaume Henry okreće novu stranicu u novoj kući i upoznaje nas sa svojom vizijom ženstvenosti Nina Ricci žene

Novi kreativni direktor, Guillaume Henry, modnu kuću Nina Ricci očistio je od eklektične romantike svog prethodnika Petera Coppinga i predstavio kolekciju prepunu bazičnih komada, koje je suptilno profiltrirao kroz igru s dimenzijama i diskretnim dekorativnim elementima. 

"Ženstvenost, senzualnost i jednostavnost", ključne su riječi kojima je Henry vizualizirao Ricci ženu. "Ne sviđa mi se kad se žena previše trudi ne bi li ukazala na svoju prisutnost. Volim profinjene, a ne pretenciozne žene", izjavio je Henry. Stoga je Ricci ženi predložio kolekciju prepunu klasičnih komada, koje je suptilno preinačio u skladu sa svojom vizijom profinjene žene.

Vidjeli smo predimenzionirane kapute "muškog" kroja i jaknice od kozje kože čiji su rukavi prekrivali gotovo cijeli dlan, dok su samo vršci prstiju lagano izvirivali. Time je želio stvoriti dojam da su djevojke uistinu posudile jakne od svojih partnera. "Za mene nema ničeg ženstvenijeg od žene odjevene u pripijenu haljinu preko koje je prebacila jaknu svog muškarca", objasnio je dizajner. Ili, primjetili bismo, uske čipkaste haljine s gumbima na ramenima koja podsjeća na mornarski džemper. Ženstvenu notu svojim je komadima dizajner uglavnom ugradio s pomoću fine dekoracije. Mornarski kaputi začinjeni su resama, dok su haljine ravnog kroja, ali i kostimi sastavljeni od tunike i suknje, zablistali zahvaljujući sitnim šljokicama koje unijele dozu senzualnosti. 

Povijesno gledano, Ricci žena oduvijek je odisala snažnom ženstvenošću pa je i Henry želio odati počast toj tradiciji svojim haljinama od organze ukrašenima mekanim "oblačićima" i aplikacijama te gumbima, koji svojim oblikom aludiraju na prepoznatljiv simbol golubice koji krasi legendarni parfem L'Air du Temps, a nedovršene ležerne frizure i vrlo nježan make-up funkcionirali su kao potpora ideji profinjene, nježne, i nimalo pretenciozne žene.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više