Search

Nova Chanel Cruise kolekcija inspirirana antičkom Grčkom prikazana u Parizu

Nova Chanel Cruise kolekcija inspirirana antičkom Grčkom prikazana u Parizu

Još jedan spektakl Karla Lagerfelda

Image: PR

Uvijek dramatični Karl Lagerfeld sinoć je na jednu večer pretvorio pariški Grand Palais u glavni grad Grčke i u njemu prikazao novu cruise kolekciju za kuću Chanel

Lagerfeld je za ovu kolekciju istraživao antičku Grčku i inspirirao se tadašnjim standardima ljepote. "Nikada nije bilo ljepših reprezentacija žena nego u doba antičke Grčke. Cijela renesansa se bazirala na antici. Sve se vrti oko mladosti u svijetu i njezinoj moći i nepredvidljivosti - baš poput nemilosrdnih bogova," rekao je Lagerfeld o kolekciji.

U kolekciji tako vidimo "I" i empire siluete koje su karakteristične za antiku. One čine obris ove kolekcije, a detalji koji nas asociraju na antičku Grčku pojavljivali su se i obliku ravnih sandala koje se vežu duž cijele potkoljenice, zatim su tu bili i konopci umjesto remena, kao i razni uzorci poput meandra koji se pojavljuje na rubovima haljina. Kad su tkanine u pitanju, Lagerfeld je koristio prepoznatljiv Chanel tvid i druge oblike obrađene vune koja je uz lan bila jedna od karakterističnih tkanina u antičkoj Grčkoj. Koristio je i muslin svilu kao i punu i tešku hladnu svilu kojom je kreirao divan pad na svojim izduženim siluetama. Boje su se kretale od bijele i bež prema žutoj, zlatnoj i narančastoj, a na trenutke smo vidjeli i tamnu zelenu i plavu.

Uz prepoznatljive odjevne predmete, u kolekciji se istaknuo i nakit kojem Lagerfeld uvijek voli posvetiti posebnu pažnju. Osim predimenzioniranih ogrlica i neobičnih rukavica, kod nakita su se kao dominantni nametnuli trake i ukrašeni rajfovi u kosi koje su nosili svi modeli među kojima je bila i hrvatska manekenka Faretta. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više