Search

Nova Gucci cruise kolekcija prikazana u Firenci

Nova Gucci cruise kolekcija prikazana u Firenci

Alessandro Michele još jednom oduševio


Image: Gucci Facebook

U firentinskoj Palazzo Pitti jučer je prikazana nova Gucci cruise kolekcija koju je kreativni direktor Alessandro Michele prvotno htio prikazati na atenskom Partenonu

Kad su vlasti u Ateni odbile njegov prijedlog da održi reviju u hramu Partenon, Michele je odlučio ostati u Italiji i zadovoljiti se palačom Pitti u Firenci. "U početcima je sve krenulo s Mediterana, grčka i rimska kultura," rekao je Michele za Vogue. "Ali, nismo mogli dobiti Atenu pa sam se okrenuo drugom velikom poglavlju naše civilizacije, renesansi. Zato smo došli u Firencu, grad s fascinantnom poviješću u kojem se vrtjelo puno novca."

O samoj kolekciji ne treba puno govoriti. Bila je to klasična Micheleova priča s puno uzoraka, šljokica, različitih tkanina, različitih tekstura, maski izvezenih biserima, turbana s leopard uzorkom, sunčanih naočala sa šljokičastim okvirima, a uz sve to Michele je dodao i neke motive iz antike. Bili su tu stoga pozlaćeni vijenci, tijare, haljine s "nacrtanim" naborima poput onih na togi ili nekom drugom nabranom odjevnom predmetu iz antičke Grčke. Dakako, kroz kolekciju se provlačio i Gucci logo koji je snažan dio njihovog vizualnog identiteta, kao i natpisi Guccy, Guccification i Guccify Yourself.

O dubljoj poruci kolekcije se teško može govoriti, ali je jasno da će se ona postići veliki komercijalni uspjeh što potvrđuje i činjenica da su na reviju stigle velike zvijezde poput Eltona Johna, Jareda Leta, Beth Ditto, Kirsten Dunst, Dakote Johnson i drugih. U galeriji pogledajte svih 115 kombinacija iz nove kolekcije:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više