Search

Nova kolekcija Manola Blahnika

Nova kolekcija Manola Blahnika

Slavni dizajner predstavio novu kolekciju u New Yorku

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ru

U rujnu je Manolo Blahnik predstavio svoju novu kolekciju za vrijeme londonskog tjedna mode, a sada se odlučio premjestiti u New York - grad koji u srcu dizajnera zauzima posebno mjesto

Manolo Blahnik

U rujnu je Manolo Blahnik predstavio svoju novu kolekciju za vrijeme londonskog tjedna mode, a sada se odlučio premjestiti u New York - grad koji u srcu dizajnera zauzima posebno mjesto. "New York je prvo mjesto u kojem su se moje cipele počele uspješno prodavati, a odziv kupaca je već godinama odličan", prisjeća se dizajner.

Manolo Blahnik

Prezentacija je bila zamišljena kao umjetnička instalacija: cipele su izlagane uz glazbenu podlogu filmova Michaela Robertsa. Glavne teme u kreiranju nove kolekcije bile su odjeća viktorijanske epohe i drevna etruščanska civilizacija.

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik

Posebnu pozornost je zaslužila serija mini filmova pod redateljskom palicom Michaela Robertsa. Prvi, pod imenom "The Boy Who Made Shoes For Lizards", priča priču o djetinjstvu Manola Blahnika. Dječak se cijelo djetinjstvo igrao velikog postolara - izrađujući cipele od omota od bombona za guštere. Odraslog Manola koji se prisjeća svog djetinjstva utjelovio je Rupert Everett.

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik

"Manolo Blahnik At Work" pokazuje proces izrade poznatih cipela - sve od skiciranja pa do gotovih modela. Proces izrade u rukama Manola podsjeća na nastup orkestra u kojem veliki dizajner igra ulogu dirigenta.

Najmaštovitija od svih priča je "A Victorian Ghost Story" i kroz nju otkrivamo viktorijanske izvore nadahnuća dizajnera u novoj kolekciji.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više