Search

Nova kolekcija Riccarda Tiscija za Givenchy

Nova kolekcija Riccarda Tiscija za Givenchy

Tjedan mode u Parizu


Image: buro247me

Riccardo Tisci je sinoć u Parizu prikazao svoju novu kolekciju za kuću Givenchy

Poznat po odvažnim dizajnerskim rješenjima koja uvijek koketiraju sa seksepilom, no ostaju u granicama dobrog ukusa, Riccardo Tisci je sinoć podbacio. Prikazao je kolekciju u kojoj su se izmjenjivala tamna ženska odijela i šarene haljine bez niti vodilje i jasne poruke.

Reviju je otvorio trio kratkih haljina ravnog kroja i klasičnih naramenica, sa živopisnim printevima nakon kojeg je slijedio trio crnih uskih odijela od tafta i satena s džepovima koji se na sako dodaju zatvaranjem metalnih zatvarača - i takva je bila čitava kolekcija. Uslijedile su bež haljine bez značajnih pomaka u kroju, zatim nešto uže, no još uvijek jednako kratke, haljine u boji fuksije, narančastoj i tamnocrvenoj pa onda i haljine s prugama, točkama ili resama u kombinaciji tih boja kojima su dodani volani od šifona ili puf rukavi što je bio najveći pomak u kroju. Čitavo vrijeme između spomenutih haljina, Tisci je na pistu slao odijela čiji se kroj također nije značajno micao od onog trija s početka. Sakoi s dodanim džepovima s metalnim zatvaračima izmjenjivali su se tijekom prvih 20 izlaza. Tek je onda na pistu pustio nekoliko tri smeđa balonera, a onda opet ista uska odijela samo u smeđoj i bež boji. Reviju je zatvorio još jedan trio crnih odijela na koje je prišio umjetne kristale koji nisu spasili situaciju.

Uz sve to, posjetitelji su sjedili na otvorenom u Jardin des Plantes, glavnom pariškom botaničkom vrtu, na temperaturi od otprilike 10ºC što je Tisci objasnio kao svoj način povezivanja s prirodom.  Što se dogodilo i zašto nije sasvim jasno, no Tisci će se morati dobro potruditi oko kampanje i svih ostalih sadržaja koji će pratiti ovu kolekciju kako bi iz nje izvukao ono najbolje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više