Search

Nova \"svemirska\" kolekcija kuće Lacoste prikazana u New Yorku

Nova "svemirska" kolekcija kuće Lacoste prikazana u New Yorku

Tjedan mode u New Yorku

Image: Imaxtree/Buro247me

U New Yorku je svoju novu kolekciju za jesen/zimu 2017. prikazala i kuća Lacoste

Njezin kreativni direktor Felipe Oliviera Baptista otkrio je, kako piše Vogue, strast prema avijaciji koju je nakon one prema tenisu razvio osnivač kuće Lacoste, René Lacoste. Kolekcija koju je prikazano bila je inspirirana zrakoplovstvom, ali i putovanjem u svemir u svemu od krojeva preko tekstura do printeva.

Tako smo vidjeli pregršt kožnih jakni i kožnih kombinezona koji su podsjećali na prva pilotska odijela, zatim dolčevite, šuškave jakne i niz komada s printevima imaginarnih svemirskih prizora. Kolorit je bio poprilično taman, a boje koje su se pojavljivale one su koje pronalazimo u svemiru - od narančaste i žute koje predstavljaju Sunce, centar našeg Sunčevog sustava, pa sve do ljubičaste boje svemirskih nebula. Uz to, modeli su hodali po prašnjavom tlu prekrivenim kamenjem koje je podsjećalo na tlo još neistraženog, pustog planeta.

I unatoč vrlo specifičnoj inspiraciji, ova je kolekcija svojim lagano izduženim formama, pa čak i koloritom, odličan nastavak na posljednju kolekciju Oliviera Baptiste koja je također bila inspirirana Renéom Lacosteom. A čini se da će u istom tonu i nastaviti jer je već najavio kako će sljedeća kolekcija koju priprema, ona za proljeće 2018., biti posvećena 85. godišnjici Lacostea te će biti održana u Parizu, a ne u New Yorku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više