Search

Nova \"zelena\" inicijativa H&M-a: stipendija Global Change Award

Nova "zelena" inicijativa H&M-a: stipendija Global Change Award

Podrška ekološki osviještenim inovatorima


Image: buro247.ru

Popularni švedski high street brend poznat je po svojoj ekološkoj odgovornosti i brizi za okoliš. A sad je H&M odlučio utemeljiti stipendiju "Global Change Award" vrijednu milijun eura koja će biti namijenjena ekološki osviještenim kreativcima

Švedska tvrtka H&M jedan je od rijetkih komercijalno uspješnih brendova koji u svom dizajnu u obzir uzima utjecaj industrije na okoliš i koji brojnim akcijama nastoji javnost educirati o pitanjima očuvanja okoliša. Najnoviji primjer je odlična inicijativa u kojoj će H&M stipendirati one projekte čiji je cilj razvijati održiva rješenja i tehnologije u modnoj industriji.

Revolucionaran H&M-ov projekt nosi naziv "Global Change Award" i vrijedi milijun eura, koliko će švedski high street div namijeniti stipendiranju projekata. Inovatori se sa svojim idejama mogu prijaviti do kraja listopada, kad će žiri, u kojem će sjediti izvršna direktorica danskog Instituta mode, voditeljica Tjedna mode u Kopenhagenu i eko aktivistica, Eva Kruse, predsjednik New York Academy of Sciences, Ellis Rubenstein, kao i urednica talijanskog Voguea, Franca Sozzani, te model i glumica Amber Valetta, odlučiti koji su projekti zaslužili vrijednu stipendiju i objaviti imena pobjednika natječaja u veljači sljedeće godine. Ukupno će biti dodijeljeno pet stipendija, odnosno svaki će projekt dobiti 100 000 eura. Preostalih 500 000 eura bit će podijeljeno projektima i inovacijama čiji je cilj promovirati ekološku odgovornost u modnoj industriji, a o pobjednicima će se odlučivati putem javnog glasovanja.

"Stipendija Global Change Award predstavlja jednu je od najsloženijih zadaća koje stoje pred modnom industrijom – a to je stvoriti modu za milijarde ljudi i pritom smanjiti utjecaj industrije na okoliš", komentirali su predstavnici H&M-a. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više