Search

Održana posljednja večer modnog događanja Fashion.hr

Održana posljednja večer modnog događanja Fashion.hr

Što smo vidjeli posljednje večeri?


Image: PR

I posljednje večeri modnog događanja Fashion.hr snage je odmjerilo čak 7 hrvatskih modnih dizajnera

Večer je otvorio Ivica Skoko, a uslijedile su revije Ana Marie Ricov, Morane Krklec, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marine design i Coded Edge, dok je čast da zatvori 18. sezonu modnog događanja Fashion.hr pripala IK studiju Ivice Klarića, koji je za kraj pripremio nezaboravni doživljaj i iznenađenje na pisti.

Ivica Skoko

Večer je otvorio Ivica Skoko sa svojom kolekcijom dugih i kratkih haljina koje su se izmjenjivale na pisti. Prevladavale su ružičasta, bijela i crvena boja uz obilje šljokica koje Skoko obožava. Nije nedostajalo ni cvjetnog printa koji se redovito nađe u kolekcijama hrvatskih dizajnera za proljeće i ljeto pa je dizajner zatvorio reviju dvjema haljinama s kolažem od ogromnih bijelih cvjetova prekrivenih šljokicama.

Ana Maria Ricov

Ana Maria Ricov prikazala je kolekciju u kojoj je vidljivo da modu promišlja bolje od većine svojih kolega. Asimetrični krojevi suprotstavljeni simetričnima, dinamične kombinacije tkanih materijala i skaja i nedovršeni rubovi nasuprot onim fino obrađenima – sve su to detalji kojima dizajnerica posvećuje pažnju. Od boja je koristila tamnoplavu, crnu, sivu i zelenu, a kao najbolji look pokazala se monokromatska kombinacija tek mrvicu predimenzioniranog kaputa i hlača u tamnoplavoj boji.

Morana Krklec

Prvu crnu kolekciju posljednje večeri Fashion.hr-a donijela nam je Morana Krklec. Okrenula se asimetriji kako u odjevnim predmetima tako i u frizurama, ubacivši i nekoliko simetričnih komada kao suprotnost. Tkanim materijalima i skajem postiže dinamiku kao i Ana Maria Ricov, no, nažalost, kod Morane je skaj djelovao loše izrađeno i zgužvano.

BiteMyStyle by Zoran Aragović

"PASTelle" je naziv nove kolekcije koju je Aragović sinoć predstavio publici, a on upućuje na korištenje pastelnih boja kojima se dizajner ove sezone okrenuo. Bile su tu ružičasta, zelena, plava, narančasta, žuta – sve u svojim pastelnim tonovima uz dodatak, ponovo, cvjetnog uzorka. Vidjeli smo nekoliko referenci na legendarni Chanel kostim pomiješan s punkom, kojeg Aragović naziva svojom vječnom inspiracijom, a osim toga prikazao je i obilje nezaobilaznih majica s "Bite me" printom, te 'crop' topove i košulje u kombinaciji s midi suknjama.

Marina Design

Marina Obradović inspiraciju je također pronašla u punku.  Na pisti smo vidjeli obilje lanaca, ziherica, prekratkih 'ženskih' kravata i sakoa stegnutih remenjem u struku. Marinine punkerice nose i torbice oko struka pa je tako svoju interpretaciju ove legendarne torbice dodala na suknje i hlače niskog struka.

Coded Edge

Silvio i Jure iz Coded Edgea ove su sezone igrali na sigurno za razliku od prošle kolekcije, u kojoj su odvažno koristili čak i bijelu (ne)boju i u tome bili poprilično uspješni. Nakon Morane, prikazali su drugu crnu kolekciju večeri pustivši na pistu niz haljina, suknji i topova. Prvi put su u kolekciju ubacili i print u dva različita motiva, a kreirali su i nova oglavlja koja postaju njihov zaštitni znak te ogrlice za koje zasigurno već primaju narudžbe.

IK Studio

Da je Ivica Klarić kralj muške mode u Hrvatskoj, nije potrebno posebno naglašavati. Klarić hrvatskog muškarca ne zbunjuje, jednostavno mu daje ono na što je navikao, ono što mu je poznato, uz tek nekoliko pomaka kojima začini cijelu priču. Koristio je tamo i svijetloplavu, sivu i smeđu boju kod sakoa, košulja, hlača i kravata izuzetno fine izrade i bez nepotrebnih detalja. Najboljim komadima kolekcije pokazali su se njegovi kaputi i jedna muška pelerina, koja vjerojatno neće biti najprodavaniji komad među hrvatskim muškarcima, no mogla bi postati hit među ženama.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više