Search

Održana posljednja večer revija Cro A Porter

Održana posljednja večer revija Cro A Porter

Lokomotiva, Sonja Lamut, Twins, Ivanman i Matija Vuica


Image: Goran Matijašec

Nosivost i glamur u jednom

Jučer su na pisti Cro A Portera svoje nove kolekcije prikazali brend Lokomotiva by Luka Grubišić i Lana Puljić, Soel by Sonja Lamut, Twins by Begović & Štimac, Ivanman i Matija Vuica. Otvorenje večeri pripalo je modnom dvojcu Lokomotiva koji je ponovno prikazao velik broj nosivih modela u damskom stilu. Dizajn začinjen aplikacijama u zagasitim uzorcima, konkretni odjevni komadi poput toplih zimskih kaputa, kratke večernje haljine stvorene za tulume te prozirne kabanice s kapuljačom san su svake fashionistice željne izdvajanja iz mase. Lana i Luka na pisti su prikazali predmete žudnje mnogih žena, a vrlo lako ih zamišljamo i u našim ormarima. Miljenica Hrvatica, Sonja Lamut predstavila je još jednu prepoznatljivu kolekciju. Sonjini 'oversized' modeli već su odavno poželjni na našoj modnoj sceni, a ova mlada dizajnerica osvojila je njihovim novim interpretacijama. Od kaputa do zatvorenih maxi modela, Sonjin dizajn poziva da se umotate u njega i sigurni smo kako će to mnogo žena i učiniti ove jeseni i zime.

cro a porter

Damir Begović i Domagoj Štimac odbijaju poštivati pravila i dopuštaju da ih kreativnost odvede u kojem smjeru poželi. Mladi dizajnerski dvojac opet je uspio zabaviti publiku svojom kolekcijom koja je sve samo ne dosadna. Brend Twins zaslužuje pohvalu kada se radi o broju modela koji pokaže na pisti, a njihova nova kolekcija donosi mnogo odjevnih komada koji su poželjni jer su upečatljivi, dobro osmišljeni te će se lako uklopiti s odjećom koju već posjedujete. Njihovo uspješno spajanje komercijalnog načina razmišljanja s nesputanošću dizajniranja vodi ih u dobrom pravcu. 

Dozu muške mode na pistu Cro A Portera donio je dizajner Ivan Mandžukić koji stoji iza genijalnog berlinskog Ivanmana. Udobni materijali i klasični modeli poput dolčevita, balonera i strogo krojenih hlača uvijek dolaze s twistom kada se radi o stylingu. Brend Ivanman volimo vidjeti na domaćoj pisti jer svaki put podsjeti što znači biti korak ispred kada se radi o modi. Kraj večeri pripao je Matiji Vuici koja je u potpunosti iznenadila prisutne. Naime, Matija je odlučila odmaknuti od blistavih aplikacija i šljokica te se okrenula u potpuno novom smjeru - ostajući vjerna sebi. Matija je uz svoje glamurozne haljine, koje su ovaj put bile u zagasitim i pastelnim bojama, lišene bilo kakvih ukrasa, predstavila predivnu kolekciju kaputa i kratkih jakni. Iako su glamurozne toalete njezin broj jedan kada se radi o dizajniranju, čini nam se kako bi ovi svakodnevni komadi mogli usmjeriti reflektor na sebe.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više