Search

Održana treća večer revija Fashion.hr

Održana treća večer revija Fashion.hr

7 domaćih brendova predstavilo svoje nove kolekcije

Image: PR

Jučer je na modnom događanju Fashion.hr snage odmjerilo čak 7 hrvatskih dizajnera

Jučer je pred prepunim gledalištem paviljona 5. na Zagrebačkom velesajmu održana treća večer modnog događanja Fashion.hr na kojem je svoje kolekcije predstavilo čak sedmero hrvatskih dizajnera – Martina Felja, Hedra design by Ana Jagić, Ana Bogdan, Vesna Sposa, Kralj & Krajina, Obekei i Krie design. Na pisti su se izmjenjivale mnogobrojne kreacije, sve od dnevnih i ležernijih varijanti, do večernjih toaleta i bogato ukrašenih vjenčanica. U nastavku donosimo kratki osvrt na jučerašnje revije.

Martina Felja

Večernje haljine izmjenjivale su se na pisti s dnevnim kolekcijama, a večer je otvorila revija Martine Felje, koja je ovog puta pripremila pravo iznenađenje. Njezinu su reviju nosile klijentice kojima je ovo bio prvi izlazak na modnu pistu, a ovacije publike pokazale su svekoliko oduševljenje. Kolekcija Martine Felje sastoji se isključivo od haljina: dnevnih, večernjih i cocktail, a boje su pastelne u nijansama ružičaste, bež, zelene s naglašenim karakterističnim printom. Odabir haljina dizajnerica je ovog puta prilagodila svojim klijenticama i glavnim zvijezdama njezine revije.

Hedra design by Ana Jagić

Mlada dizajnerica Ana Jagić, koja nastupa pod brandom Hedra design, pokazala je kolekciju za proljeće-ljeto, koja je nastala eksperimentiranjem s 3D grafikom. Perforirani laserski rezani uzorci osnovni su motiv kolekcije u kojoj dominira crna boja u kontrastu s bijelom i sivom.

Ana Bogdan

Ana Bogdan ove je sezone inspiraciju pronašla u radovima Joana Miróa. U kolekciji dominiraju jake osnovne boje: plava, crvena, žuta uz neizostavnu crnu i bijelu. Kolažiranje različitih materijala i detalja, ručno oslikavanje te printovi koji podsjećaju na snažne poteze kista, nit su koja se provlači kroz cijelu kolekciju.

Vesna Sposa

Kontrast na pisti uslijedio je revijom Vesne Spose, koja je predstavila raskošne večernje i vjenčane haljine izrađene od svilene tkanine i čipke s puno ručne dorade.

Kralj & Krajina

Dizajnerski duo Kralj & Krajina kojima je ovo debitantski nastup na Fashion.hr-u, odlučile su svoj dosadašnji rad sažeti u jednoj kolekciji koja pokazuje put od nepoznavanja modnog svijeta do žene koja poznaje pravila i ne boji se pokazati ono što uistinu jest. Reviju su predstavili uz živu klasičnu glazbu gudačkog kvarteta, koja je cijeloj kolekciji dala dodatnu notu ženstvenosti.


Obekei

Uz glasne zvukove Nirvane, modni brand Obekei predstavio je reviju inspiriranu grungeom i 90-ima. Tako su pistom prošetali opušteni i ležerni komadi, namijenjeni mladoj ženi koja voli jednostavnost i udobnost u kombinaciji sa sportskim dodacima, torbama i tenisicama.

Krie design
Za kraj večeri Krie design je publiku podsjetila na vremena "djece cvijeća" sa svojim prepoznatljivim boho-chic stilom. Novost su muški modeli, koji su odlično nadopunili žensku kolekciju romantičnih, fluidnih haljina oplemenjenih etno motivima i printom koji dizajnerica aplicira na prirodne materijale, a cijelu kolekciju upotpunio je nakit Whisper of nature.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više