Search

Oscar de la Renta i Monse održali zajedničku reviju u New Yorku

Oscar de la Renta i Monse održali zajedničku reviju u New Yorku

Tjedan mode u New Yorku

Image: Imaxtree

Laura Kim i Fernando Garcia jučer su u New Yorku prikazali svoju prvu kolekciju za kuću Oscar de la Renta, a istovremeno i kolekciju svog brenda Monse

No, kako piše Vogue, dizajnerski dvojac i nije imao najbolji početak. "Jedna od pregradnih zavjesa nije se otvorila zbog čega pola publike nije vidjelo ništa osim kratkih pojavljivanja modela dok su prolazili iza zavjese," kaže direktorica Voguea Runway, Nicole Phelps. No, ako uzmemo u obzir da Kim i Garcia već godinama rade za tu kuću, to se ni ne može tretirati kao početnička greška u organizaciji.

Dvojac je radio sa samim de la Rentom sve do njegove smrti i dolaska Petera Coppinga na čelo kuće. Zatim su otišli, otvorili vlastiti brend Monse koji je proslavila Sarah Jessica Parker odjenuvši njihovo odijelo na Met Galu 2016. godine. No, Copping prošle godine odlazi, a vlasnici brenda odlučuju ponovno pozvati Kim i Garciju na čelo brenda i oni su tako jučer u New Yorku prikazali svoju prvu kolekciju za tu veliku modnu kuću. Imali su težak zadatak - unijeti svježinu u brend koji je godinama bio jedan od najromantičnijih u svijetu i u tome nisu sasvim do kraja uspjeli. Zadržali su de la Rentine raskošne siluete, uska ženska odijela i jednostavne kapute strogih krojeva, no nedostajalo je novosti. Nedvojbeno je da će kolekcija imati svoje kupce, ali neka nova silueta - možda spajanje haljina i hlača, malo opuštenije siluete kod odijela ili neka nova tkanina i tekstura kod poprilično ziheraških haljina - podigla bi kolekciju na višu razinu.

Kolekcija koju su predstavili za Monse, s druge strane, je nešto gdje se vidi kako dvojac zapravo razmišlja. Predstavili su odijela inovativnih krojeva kakve smo već do sada viđali u njihovoj izvedbi - klasična kombinacija crne, sive i bijele, košulje s mnogo nabora, sakoi grubo odrezani iznad prsa, uske hlače rastvorene na gležnjevima i prevrnute prema gore - odlična rješenja za tako jednostavnu odjevnu kombinaciju koju žene svakodnevno nose. Bilo je tu zatim i jednostavnih uskih haljina i onih kosih krojeva s viškom tkanine koja leprša oko tijela modela dok hodaju, no odijela su ostavila najbolji dojam i to je ono gdje su Garcia i Kim najvještiji. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju: 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više