Search

Oscar de la Renta, jesen/zima 2015.

Oscar de la Renta, jesen/zima 2015.

Debi Petera Coppinga

Image: Imaxtree

Peter Copping predstavio je svoju prvu kolekciju kao novi kreativni direktor kuće Oscar de la Renta, koji je, kako se čini, dostojan nasljednik velikog dizajnera

Udaljena samo nekoliko ulica od Bronxa stoji ulica koja nosi ime velikog dizajnera Oscara de la Rente, dok se u 42. ulici jučer održala prva revija bez omiljenog dizajnera.

Svog nasljednika, Petera Coppinga, odabrao je sam Oscar, koji nažalost nije imao mnogo vremena kako bi bolje upoznao čovjeka koji će nastaviti njegovo naslijeđe. "Nažalost, Oscara sam susreo samo nekoliko puta, ali čini mi se da smo odmah kliknuli", izjavio je Copping.  

Prva kolekcija Petera Coppinga u kući de la Renta dokaz je kako Copping u potpunosti razumije de la Rentinu viziju mode kakvu žene vole i što točno žele u svom ormaru. Kolekcija sadrži nekoliko prepoznatljivih komada, poput večernjih haljina, ali osjeća se neka nova energija koja najavljuje određene promjene u estetici modne kuće.

Poslovne suknje, bogato izvezeni sakoi i male crne haljine iznad koljena sa šljokičastim aplikacijama prošetale su jučer pistom, s promjenom u dinamici prema kraju showa, koji nam je donio odličan izbor večernjih kreacija. Publika je odahnula, čini se kako Copping dobro razumije estetiku Oscara de la Rente.

Kad je riječ o tkaninama, Copping je i tu pogodio; raskošna svila u upečatljivim bojama poput ciklama ružičaste te brončano zlatne, a bilo je tu i crnih i krem komada oplemenjenih floralnim i geometrijskim printom.

Copping je u kolekciju unio svoj pečat, što je za njega veliki izazov s obzirom na to da je ovo njegova prva u nizu kolekcija za kuću Oscar de la Renta. "Obojica volimo sofisticiranu ženu, ženstvenu i romantičnu, i tu se naši putevi susreću. Siguran sam da bi Oscar de la Renta htio da nastavim njegov rad i krenem dalje u svom tonu", komentirao je Copping.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više