Search

Oscar de la Renta, proljeće/ljeto 2016.

Oscar de la Renta, proljeće/ljeto 2016.

Španjolska strast

Image: buro247.ru

Proljeće 2016. Peter Copping zamislio je u strastvenim tonovima latino kulture kroz prizmu de la Rentina naslijeđa i omiljeni motiv modnog velikana – cvijet karanfila

Kao lajtmotiv nove Coppingove kolekcije za kuću Oscar de la Renta iz koje pršti utjecaj španjolskog strastvenog duha istaknuo se cvijet karanfila i njegova jarko crvena nijansa. Ovaj cvijet u španjolskoj kulturi ima posebno značenje, a za Coppinga on simbolizira strast, hrabrost i mladenački zanos koji se snažno osjećaju u ovoj proljetno-ljetnoj kolekciji.

Za razliku od talijanskog dvojca Dolce & Gabbana koji su ovog proljeća na pistu donijeli cvjetnu eksploziju, toreadore i plesačice flamenca, Copping u svojoj interpretaciji španjolskog duha nije toliko doslovan. Pronaći ćete nekoliko vrlo očitih primjera španjolskog utjecaja poput, primjerice, dugačke haljine s bogatim volanima u kojoj se sjedinjuje senzualna crna čipka na rubovima i pažljivo izvezeni cvjetovi karanfila u jarko crvenoj boji, toreadorskih sakoa i resica koje zaokružuju cijelu modnu romantičnu priču. S druge strane, kolekcija obiluje ženstvenim komadima prošaranim već spomenutim motivom karanfila, ali i sjajnim večernjim haljinama u kojima je Copping uspio pokazati svoju maestralnu vještinu fine izrade i rada s delikatnom čipkom.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više