Traži

Otkrijte neobičnu novu kolekciju Stelle McCartney

Otkrijte neobičnu novu kolekciju Stelle McCartney

Tjedan mode u Parizu


Fotografija: Imaxtree

Kolekciju za proljeće/ljeto 2017. danas je u Parizu prikazala i britanska dizajnerica Stella McCartney

Dizajnerica je svoju novu kolekciju podijelila u dva dijela, pri čemu smo u prvom dijelu vidjeli komade inspirirane radničkom odjećom, dok su drugi dio obilježile slične forme, no u drugačijem koloritu, ukrašene printevima i aktivističkim porukama. 

Prvu polovicu kolekcije tako su označila široka ramena, predimenzionirane hlače nepravilno svezane u struku, kombinezoni s kapuljačama i radnički kombinezoni na kopčanje pretvoreni u haljine. Kolorit je također bio "radnički", činile su ga maslinasto zelena, bež, smeđa i tamnoplava. McCartney je lookove upotpunila remenjem s kojih vise kožne torbice, što je asociralo na torbe za alat koje su razni zanatlije nosili oko struka. Prijelaz u drugi dio kolekcije učinjen je dvama modelima od trapera koji su se sastojali od topa i hlača koji se kopčaju duž sredine čitavog prednjeg dijela. Ti su odjevni oblici savršena referenca na prave radničke kombinezone od trapera kakvi su se nosili na početku prošlog stoljeća. Kolekcija je zatim nastavljena s jednako opuštenim i predimenzioniranim komadima, no uvedeni su šuškavi materijali umjesto običnog kepera iz prvog dijela, nešto likre, čipke i satena, resice od konaca posložene u kružne forme i pregršt printeva s aktivističkim porukama. Majice, kombinezoni i suknje nosili su natpise "THANKS GIRLS" (eng. hvala djevojke), "ALL IS LOVE" (eng. sve je ljubav), "NO FUR" (eng. bez krzna) i "NO LEATHER" (eng. bez kože) te su stavljani na crnu ili bijelu podlogu ili pak isprintani u jarko ružičastoj, žutoj i plavoj što je u kolekciju unijelo vibru devedesetih godina prošlog stoljeća.

Na kraju revije manekenke iz prvog i drugog dijela revije "suprotstavile" su se na pisti u kratkom dance offu odnosno, neformalnom natjecanju u plesu, nakon čega su se u energičnoj atmosferi razbježale prema krajevima piste i tako zatvorile reviju.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor