Search

Otkrijte prvu kolekciju Jonathana Saundersa za Diane von Furstenberg

Otkrijte prvu kolekciju Jonathana Saundersa za Diane von Furstenberg

Tjedan mode u New Yorku


Image: buro247ru

Jonathan Saunders je na Tjednu mode u New Yorku prikazao svoju prvu kolekciju za kuću Diane von Furstenberg i možemo reći da je doista dorastao zadatku

U klasične ženstvene siluete koje predvode preklopljene haljine, koje i jesu ono što karakterizira brend Diane von Furstenberg, Saunders je unio novu svježinu dok je istovremeno zadržao glavna obilježja brenda. Prezentacijom je predstavio novu kolekciju za proljeće/ljeto 2017. godine u kojoj dominiraju asimetrične forme, spomenute haljine na preklop i opuštene linije koje su obilježje suvremenog načina odijevanja. Od odjevnih predmeta je kolekcijom svakako dominirala haljina, ali Saunders je prikazao i nekoliko sjajnih modela hlača, pencil suknji, kao i jakni te krzna. No, vratimo se na haljine.

Taj jednostavan odjevni predmet, uz koji nam je dovoljan par cipela da bi bile spremne za sve što dan donosi, Saunders je proslavio na najbolji mogući način. Silueta koju njeguje vrti se oko haljine na preklope ili tzv. wrap haljine koju je von Furstenberg osmislila još 1974. godine. Saunders ju je u ovoj kolekciji istražio u njezinom izvornom obliku, no pokušao ju je osuvremeniti dodavši joj volane, pretvorivši njezine rukave u tanke naramenice slip haljine ili pak potpunim preokretom i stvaranjem košulje-haljine na preklop s predugačkim rukavima, što je izgledalo zaista sjajno. Trendove je pozdravio jednim kratkim momentom metalika čime nam je dao do znanja da prati što se događa u svijetu mode, no ne namjerava tome podilaziti.

I dovoljno je pogledati jednostavnu snježno bijelu haljinu na preklop stegnutu narančastim remenom u struku, u koju je odjenuo tamnoputu manekenu, da bi nam bilo jasno o čemu Jonathan Saunders namjerava "govoriti" u svojim nadolazećim kolekcijama za Diane von Furstenberg. Prošle je godine zatvorio svoj brend, napustio London kako bi se preselio u New York, uložio sve u novi početak u novom brendu, a ovom je kolekcijom i dokazao kako je zaista dorastao zadatku koji mu je povjeren.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više