Search

Otvoren jedan od najoriginalnijih dizajnerskih showroomova u gradu

Otvoren jedan od najoriginalnijih dizajnerskih showroomova u gradu

Showroom Silvija Vujičića u Zagrebu


Image: John Pavlish

Ove nedjelje u u skrivenom dvorištu u centru grada odvijalo se jedno od najuzbudljivijih događanja kada se radi o hrvatskoj suvremenoj modnoj sceni

Naime, dizajner, umjetnik i apsolutni genijalac, Silvio Vujičić, otvorio je svoj svoj novi showroom te povodom njega predstavio i novu kolekciju. Samo otvaranje posjetili su poznati obožavatelji njegovog rada među kojima su između ostalih bile i Josipa Lisac, Đurđa Tedeschi te Vedrana Ergić, a Büro 24/7 je nekoliko dana prije samog otvorenja posjetio showroom te se upoznao s novim konceptom kroz razgovor sa Silvijem.

Đurđa Tedeschi i Josipa Lisac

Silvio je osmislio stakleni paviljon koji se nalazi u dvorištu zgrade te mu nadjenuo ime Duboko Unutra. Ime je anagram, točnije dio anagrama naziva kompanije koja je prethodno poslovala na ovoj lokaciji (Dubrovkinja Dubrovnik), a igrom riječi dobiva se Duboko Unutra. "Duboko Unutra mi se činilo kao zanimljiv naslov za moj showroom sa više stajališta." komentira Silvio. Za toplijih dana jedna fasada se kompletno otvara te se na taj način paviljon spaja s malim sjevernim vrtom što čini ovaj koncept samo još dodatno zanimljivijim i na nivou sa svjetskim showroomovima.

Interijer je potpuno uređen u Silvijevom stilu, a sadržava samo nekoliko industrijskih štendera koji su se koristili pri produkciji odjevnih predmeta unutar nekadašnjeg proizvodnog pogona tvornice Kamensko. Na njima se nalaze kožom tapecirane vješalice (Multiple 1: Vješalica/Hanger), a jedan od najdojmljivijih detalja je tepih u formi uvećane upakirane muške košulje izrađen u tvornici Regeneracija Zabok koji možete ovdje i naručiti.  Stalna ponuda showrooma bit će serija odjeće, nakita i predmeta za i oko tijela  E.A.1/1 S.V. Multiples te aktualna ženska i muška kolekcija Still Life, dok ćemo u novitetima moći uživati sukladno sa sezonama te pop-up projektima.

Vedrana Ergić

U  nedjelju smo mogli vidjeti i reviju kojom je predstavljena nova kolekcija Still Life. Ona kreće od crteža splitske umjetnice Zrinke Barbarić koja je izradila ansamblaže od mrtvih životinja i bilja koji su se određenom tehnologijom prebacili u tekstil. Naime, za ovu kolekciju rađeni su svi tekstili, dok se forme, uzorci na tekstilima kao i sama paleta boja tematski naslanja na termin "Still Life" ("Mrtva priroda") - mrtve ptice s opuštenim krilima, insekti i odsječeno lišće neke su od tema za same siluete. Odjeća je proizvedena starim tehnikama kao što je primjerice plisiranje pamuka i kuhanje vune te spajana s novijim tiskarskim metodama. "Okultno i magijsko u kontekstu prirode je ono što sam htio energetski infiltrirati u odjevne predmete." dodaje Silvio.

Showroom Silvije Vujičića nalazi se na adresi Mesnička 7, Zagreb.

Nataša Mihaljščišin

Ana Petričić Gojanović

Andreja Bistričić

Borut Mihalić

Matija Čop

Tina Bačić

Otvoren jedan od najoriginalnijih dizajnerskih showroomova u gradu (фото 1)

Silvio Vujičić

Silvio Vujičić

Silvio Vujičić

Silvio Vujičić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više