Search

Ovako će izgledati novi dizajn kultnih hrvatskih tenisica

Ovako će izgledati novi dizajn kultnih hrvatskih tenisica

Startas kolekcija jesen/zima 2014./15.


Image: PR

Objavljeni rezultati regionalnog natječaja za novi dizajn kultnih Startas tenisica

Na natječaj za novi dizajn popularnih hrvatskih Startasica stiglo je čak 80 rješenja iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Najviše radova, njih 60, prijavili su autori iz Hrvatske, 17 idejnih rješenja stiglo je iz Slovenije dok su 3 rada stigla iz Srbije.

Ocjenjivački sud natječaja u sastavu: Silvio Vujičić, predsjednik ocjenjivačkog suda, te članovi Andreja Bistričić, Davor Bruketa, Gordan Kolundžić i Dragana Zlatar Silađev, odabrali su najbolja idejna rješenja.

Startas

Prvu nagradu osvojio je rad pod nazivom "Mimeomai", autorica Nine Bačun i Roberte Bratović. Dizajnerice su Startasice zamislile kao vibrantan dodatak jesenskoj garderobi. Inspiraciju su pronašle u uzorcima urbanih pejzaža kao što su asfalt, kamen, mramor, cigla, terrazzo, naftne mrlje i hrđa, a toplije boje i mekše teksture te njihove kombinacije preuzete su iz prirode, perja i krzna životinja. Cjelokupna kolekcija se temelji na osnovnom obliku Startas tenisice (Startas Basic).

Startas

Drugu nagradu osvojila je Draga Komparak za rješenje pod nazivom "Startas - Festive" želeći postići jednostavnost baziranu na osnovnom konceptu Startas tenisica. Dizajnerica je zamislila tenisicu koja je efektna, lijepa, udobna i sa karakterom - festivalska tenisica. Forma visoke tenisice i dalje zadržava klasičan oblik niske tenisice na koji je produžena kragna. Jednostavnost i zanimljiv izgled pokušala je spojiti umjetnim krznom, spužvastim materijalom, kombinirajući ih s već prepoznatljivim platnom i brušenom kožom.

Startas

Treća nagrada pripala je timu Pancer-Budić (Alica Pancer, Vendi Budić, Ana Mack, Sandro Jurišić) za rad pod nazivom "Startas leti visoko" kojim autori žele podići razinu svijesti o ekološkoj strani proizvodnje Startas tenisica. S obzirom na Startasovo podrijetlo i tradiciju koju treba očuvati i zaštititi, a istovremeno motivirani nedavnim izdanjem knjige o pticama Hrvatske koje nestaju, autori su našli poveznicu u pticama kao vrsti koju također treba zaštititi. S druge strane, simbolika ptica - sloboda, lakoća i poletnost je sve ono čime se Startas kao brend može identificirati. Startas tenisice postaju visoke te kolekciju potpisuju sa sloganom "Startas fly high" čime se brend direktno veže uz novi visoki oblik tenisice, ali i glavni element - pticu.

Ovako će izgledati novi dizajn kultnih hrvatskih tenisica (фото 1)

Izložba natječajnih radova održat će se u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23, Zagreb. Termin održavanja objavit će se naknadno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više