Search

Ovo je Shudu, prvi supermodel kojeg nikad nećete upoznati jer postoji samo na Instagramu

Ovo je Shudu, prvi supermodel kojeg nikad nećete upoznati jer postoji samo na Instagramu

Nova zvijezda digitalnog svijeta

Tekst: D.D.


Image: Cameron James-Wilson,
Instagram

Nakon Lil' Miquele uspješne influencerice koja ostvaruje suradnje s modnim i beauty brendovima, a uopće ne postoji, društvene mreže iznjedrile su još jednu zvijezdu - supermodela Shudu

Proglašavaju je jednom od najljepših modela na Instagramu, jedini problem je što ona ne egzistira u stvarnom svijetu. Plod je mašte britanskog fotografa Camerona James-Wilsona, a Shudu na svojem Instagram profilu broji već više od 68 tisuća pratitelja. Iako postoji samo u kompjuteru svog stvaratelja, ali to je nije spriječilo da ostvari suradnju s Rihanninim brendom Fenty Beauty. Iza jedne objave digitalne manekenke krije se dva dana rada na stvaranju fotografije, ne ubrajajući u to tjedne i tjedne priprema pogotovo ako se radi o objavi koja se izrađuje u suradnji s nekim brendom - primjerice naušnice Oscar de la Renta.

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Izgled Shudu inspiriralo je nekoliko žena poput bivšeg modela Alex Wek i holivudske glumice Lupite Nyong'o, a zbog svog izrazito realnog izgleda već su nakon prvih nekoliko postova stigle ponude fotografa koji su je htjeli angažirati za snimanja.

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Kad je prije nešto manje od mjesec dana njezina fotografija objavljena na profilu brenda Fenty Beauty, izazvala je masu reakcija te engagement koji je iznadprosječan - do danas je fotografija skupila više od 200 tisuća lajkova, a brojni komentari sastojali su se od pitanja "tko je ona?".

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

No, bez obzira na rastuću popularnost Shudu je samo umjetnički projekt Britanca koji ne planira pretvoriti u primaran izvor svoje zarade. Osim toga, za portal Highsnobiety izjavio je kako ne vidi mogućnost da njegov supermodel zamijeni stvarne cure koje se bave istim poslom, iz razloga zbog kojeg stvaranje jednog posta uključuje ne samo kreiranje Shudu, već i odjeće i nakita koje nosi, njezinog makeupa i frizure, što je dugotrajan i intenzivan proces čak i za 28-godišnjaka koji već godinama radi u modnoj industriji.

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Shudu će ostati plod mašte koji pokušava pronaći svoje mjesto u stvarnom svijetu, a njezina će posebna ljepota i dalje inspirirati modnu i beauty industriji da prihvati i malo drugačije viđenje modela od onih koje svakodnevno viđamo na naslovnicama magazina.

A post shared by Shudu Gram (@shudu.gram) on

Related articles

Buro 24/7 Selection

više