Traži

Ovu mladu Zagrepčanku lako možete zamijeniti za neku chic Francuskinju

Ovu mladu Zagrepčanku lako možete zamijeniti za neku chic Francuskinju

Modni stil: Ines Heli

Tekst: A.P.


Fotografija: Senja Vild

U potrazi za novim licem koje bismo vam mogli predstaviti prijateljica mi je jedan dan ukazala na Ines. Kazala je: "Ima jedna curka na Instagramu, mislim da bi ti se mogla svidjeti za BURO. Nosi onaj tvoj Rouje koji voliš". Kliknula sam na profil i otvorio mi se pogled u zanimljiv svijet mlade Ines Heli koju stvarno možete postaviti u Rouje lookbook i nitko ne bi shvatio da nije jedna od prijateljica Jeanne Damas koje ova francuska dizajnerica i "it" cura često koristi za snimanja. Ines pak kaže da je njen stil odijevanja uvjetovan onim zlatnim pravilom "manje je više" a da je pohvala Francuskinja samo jedan bonus koji nije očekivala. Pročitajte više u nastavku:

Kako bi opisala svoj stil? Vidno si inspirirana onime što smatramo francuskom estetikom.

Oduvijek sam pobornik ‘manje je više' stila i smatram da je nesavršenstvo dobra stvar. Ostala sam zatečena spoznajom da je francuski stil nešto što sve više povezuju s mojim načinom odijevanja. Iako i sama vučem francuske korijene, postala sam toga svjesna kada me je Instagram community Parižanki uzeo ‘pod svoje'. Smatram da je danas veoma teško ostati svoj s obzirom na utjecaj društvenih mreža, a isto tako da je razumijevanje francuske estetike poprilično narušeno. Danas djevojka nije ‘Francuskinja' samo ako stavi ključne komade poput prugaste majice, zlatnih okruglih naušnica ili bijelih traperica, već prije svega treba prihvatiti da za dobru pojavu ne treba imati savršenu frizuru, perfektno stavljen make up ili skupu odjeću. Ležernost u odijevanju oslobađa, ‘no make up' dan je savršen, a opuštena frizura stvarno može izgledati odlično. To je prije svega moj način razmišljanja, što se naposljetku vidi i u modnom izričaju. Francuskinja se u tom smislu može biti u bilo kojem gradu.

Mango sako, Zara bijela košulja, Wrangler traperice, Borovo cipele, Mango torbica


Omiljeni komadi za jesen?

Omiljeni komadi za jesen su mi definitivno dobre traperice, suknje ispod koljena i crne gležnjače.

ines


Pet komada koje bi vječno čuvala u ormaru?

Plavi kaput, moje Levisice, preklopna Realisation haljina, bijela košulja i Rouje vesta.

Koliko ti treba da se spremiš za večernji izlazak. Koja je tvoja dobitna kombinacija u tom slučaju?

Za večernje izlaske se ne spremam posebno duže nego za svaki dan, mislim da glavnu ulogu uvijek ima crveni ruž jer je evidentno spasioc bilo kakvih outfita ili lošeg dana, a ono što uvijek prolazi je crni kombinezon ili haljina.

H&M vesta, Rouje suknja, Mango gleznjace, Zara ceker

Omiljeni grad za shopping?

Pariz (smijeh).


Koja je tvoja kombinacija od pet minuta?

Traperice, preklopna bluza, gležnjače i sako.

ines

Na što ti nije žao potrošiti veći iznos novca?

Oduvijek su mi prioritet bile cipele i tu se ne libim počastiti, no s vremenom sam shvatila što znači dobar par traperica u ormaru stoga im dajem sve više pažnje. Nema goreg nego kada su traperice neudobne, zar ne?

ines


Kupuješ li planski ili zgrabiš u prolazu što ti se sviđa?

S obzirom na to da često posjećujem second hand shopove kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, zapravo su moji shoppinzi veoma neplanski, te služe samo kako bi popunila svoje ključne komade.

Trend koji ti nikako ne leži?

Trendovi su relativno kratka pojava pa previše ne marim za njih, no mogu kazati da mi kaubojski komadi baš i ne odgovaraju, a ne bih se igrala ni s fluorescentnim bojama na odjeći.

Mango plavi kaput i crvena dolcevita, second hand suknja, Sezane cipele

Misliš li da su žene danas slobodnije u izražavanju svog stila ili je ta sva sila trendova izazvala jednu uniformiranost?

Kao što sam spomenula, mislim da je u razdoblju u kojem živimo postalo teško prosuđivati što nam točno odgovara kao pojedincu i to zbog prevelikog miksanja različitih stvari. Kada govorimo o modi, žene su s mog stajališta sve više potlačene u praćenju trendova jer brzinom i obujmom kojom se ti trendovi danas mijenjaju naprosto je nemoguće biti zadovoljan u vlastitoj koži.

ines

Što nikako ne voliš vidjeti na ženi?

Previse šminke i ne daj Bože umjetne trepavice.

Postoje li neki komadi koje si kupila, a nikad ih nisi odjenula. Koji su to?

Uh, apsolutno da, pun ormar vesti i haljina koje sam ‘ubola na sniženju' i ubrzo shvatila da i nisu neka sreća.

ines

Koliko Instagram diktira tvoj stil? Imaš li stotinu screenshotova u telefonu?

Instagram mi je samo otvorio put do ljudi sličnog modnog izričaja i oni me inspiriraju svaki dan, a ako radim screenshotove obično se to radi o nekom određenom komadu odjeće koji mi je zapeo za oko.

 

Gdje se informiraš o novim trendovima? Preko društvenih mreža? Modnih magazina?

Svakako kao izvor informacija prednjače društvene mreže, no često uzimam tiskana izdanja modnih magazina i uživam u listanju.

Crna second hand jakna, Rouje vesta, Mango traperice i remen, Zara cipele

ines

Omiljeni high street brend?

Mango, Rouje, Reformation, Realistation Par.

Omiljeni high end brend?

Celine

 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar

više