Search

Pantone predstavlja boje koje će obilježiti 2016.

Pantone predstavlja boje koje će obilježiti 2016.

"Rose Quartz" i "Serenity"


Image: buro247.com/me

Na kraju 2015. stiže nam važna modna prognoza, barem kad je o it bojama riječ. Tako je tvrtka Pantone predstavila dvije boje koje će dominirati u 2016. godini

Boje pod nazivom "Rose Quartz" i "Serenity" prema ocjeni najvećeg autoriteta na području određivanja boja u svijetu mode, beautyja, dodacima za dom i u ostalim dekorativnim sferama, bit će hit u 2016. godini. Prekrasna pastelna, nježno ružičasta "Rose Quartz" nijansa opisana je kao "upečatljiva, ali istovremeno nježna boja koja odražava empatiju i smirenost", dok je "Serenity" nijansa "vrlo lagana i prozračna, poput nebeskog plavetnila koje se prostire nad nama, prenoseći osjećaj spokoja i opuštenosti čak i u nemirnim danima." 

Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Color Instituta kazala je: "Rose Quartz i Serenity zajedničkim će snagama demonstrirati unutarnju ravnotežu između tople ružičaste i hladnije, smirene plave, odražavajući povezanost i staloženost, kao i umirujući osjećaj reda i mira." 

Prisjetimo se, ovu je godinu obilježila nijansa "Marsala", dok je u 2014. prevladavala je "Orchid" – mješavina ljubičaste i ružičaste. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više