Search

Pariški chic kroz oči Njujorčana

Pariški chic kroz oči Njujorčana

Proenza Schouler debitirala na Tjednu visoke mode u Parizu


Image: Imaxtree

Baš kao i kuća Rodarte, i Proenza Schouler je napustila Tjedan mode u New Yorku i novom kolekcijom jučer debitirala na Tjednu visoke mode u Parizu

Kao i sestre Mulleavy, Jack McCollough i Lazaro Hernandez na Tjednu visoke mode u Parizu jučer su prikazali svoju novu kolekciju za proljeće/ljeto 2018. godine. Kako bi pokazali koliko cijene to da su pozvani upravo na ovaj prestižni Tjedan mode, McCollough i Hernandez za kolekciju su angažirali pariške majstore krojače i vezilje koji su radili na detaljima ove proljetne kolekcije. To se na odjeći odrazilo kroz minijaturne volane na suknjama i haljinama, svilene trake formirane u nešto nalik čipki, ali s puno živahnijim tijekom i teksturom, haljine ispunjene perlama i nježnim perjem ptice marabu od kojeg su također bili formirani mali volani ili rese ako bi se to uopće tako moglo nazvati.

Ako se odmaknemo korak dalje i pogledamo kolekciju u cijeloti, vidjet ćemo da su krojevi i siluete vrlo svježi, sasvim u stilu Proneze Schouler i njihove moderne njujorške estetike - i to je sjajno. Unatoč negodovanju brojnih zagovornika pravog haute couturea koji žele da Tjedan visoke mode u Parizu ostane lišen ready-to-wear kolekcija, McCollough i Hernandez su stigli u Pariz i k tome ostali dosljedni svojoj estetici, a za to je potreban hrabrost. U ostatku kolekcije smo tako vidjeli haljine s asimetrično krojenim volanima te odijela s predugim sakoima ili pak kratkim topovima i hlačama spuštenog struka. Vidjeli smo i kapute s proširenim ramenima, čipkaste prozirne hlače i kratke, strogo krojene, topove od kože. Dosljedni sebi ostali su i kad je čistoća kolorita u pitanju pa je tako kolekcija u potpunosti bila izrađena u crnoj, bijeloj, crvenoj i tek dva momenta nježno ružičaste boje. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više