Search

Pariški restoran Le Relais Plaza dobiva jelovnik po ukusu Christiana Diora

Pariški restoran Le Relais Plaza dobiva jelovnik po ukusu Christiana Diora

Pod kuharskom palicom Alaina Ducassea


Image: buro247.ru

Povodom Tjedna visoke mode u Parizu restoran Le Relais Plaza dobit će jedan malo drugačiji, modni jelovnik. Naime, posluživat će se jela koja je obožavao slavni Christian Dior

Visoka moda i visoka kuhinja udružit će snage na aveniji Montaigne, u restoranu Le Relais Plaza koji se nalazi u hotelu Plaza Athénée. Omiljene gastronomske delicije Christiana Diora pripremat će chef restorana i nositelj Michelinove zvjezdice, Alain Ducasse, koji je prilikom slaganja posebnog jelovnika inspiraciju potražio u knjizi recepata Christiana Diora "La Cuisine Cousu-Main" objavljenoj 1972. godine. Malo je poznato da je veliki Christian Dior osim s iglom i koncem bio vrlo vješt i s kuhačom. Kuharicu Christiana Diora prate i lijepe ilustracije njegova prijatelja Renea Gruaua, a sadrži 95 recepata omiljenih Diorovih jela. 

Djelić modno-gastronomske povijesti dobit će priliku okusiti svi oni koji se za vrijeme pariškog Tjedna visoke mode nađu u restoranu Le Relais Plaza. Na meniju će se naći rumbac sa šampanjcem i umakom od kestena i vrhnja, čokoladna torta, kava i mango, pikantna punjena jaja i brojna druga jela u kojima je uživao Christian Dior i kojima je volio ugošćivati svoje prijatelje. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više