Search

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca

Održivost u prvom planu

Tekst: F.Š.


Image: Patagonia

Popularni brend Patagonia i dalje nastavlja učiti ostale brendove o tome što znači poslovati odgovorno i u skladu s načelima održivosti.  Naime, kalifornijski je brend objavio novu kolekciju naziva "Black Hole Bag" koji se sastoji od 25 ruksaka i torbi načinjenih od deset milijuna recikliranih plastičnih boca. Ogromna količina plastike svakodnevno se potroši prilikom dizajniranja raznih torbi, a čelnici Patagonije vrlo su svjesni štete koja se time prouzrokuje. Asortiman iz linije "Black Hole Bag" uključuje 100 posto reciklirane torbe i ruksake koji su visoko izdržljivi i vodootporni. Ovom kalifornijskom brendu je cilj prijeći na poslovni model koji radi isključivo s recikliranim materijalima.

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca (фото 1)

"Manje od jedan posto materijala korištenih u izradi odjeće se koristi za ponovnu izradu, dok se naposljetku taj isti materijal samo baci. Kako bi se situacija promijenila, trebamo modificirati kompletnu modnu industriju i način na koji razmišlja", rekli su iz brenda.

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca (фото 2)

Svi proizvodi iz kolekcije dostupni su na web stranici Patagonije, a naglašavaju i da ako želite doprinijeti spašavanju planete i prestati uništavati istu, ova će kolekcija biti sasvim dobar početak za ostvarivanje tog cilja. Patagonia se time pridružila čitavom nizu brendova koji podižu ekološku svijest i skreću pažnju na problem održivosti. Neki od njih su Mango koji je u svojoj liniji "Mango Committed" predstavio tkanine koje su se sastojale od organskog i recikliranog pamuka, te recikliranog poliestera, H&M koji je ukazivao na važnost cirkularnog sustava u modnoj industriji, te Zara koja je najavila kako će se njihove kolekcije, počevši s 2025. godinom, sastojati od 100 posto održivih tkanina.

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više