Traži

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca

Patagonia ima novu kolekciju torbi koja je izrađena od 10 milijuna recikliranih plastičnih boca

Održivost u prvom planu

Tekst: F.Š.


Fotografija: Patagonia

Popularni brend Patagonia i dalje nastavlja učiti ostale brendove o tome što znači poslovati odgovorno i u skladu s načelima održivosti.  Naime, kalifornijski je brend objavio novu kolekciju naziva "Black Hole Bag" koji se sastoji od 25 ruksaka i torbi načinjenih od deset milijuna recikliranih plastičnih boca. Ogromna količina plastike svakodnevno se potroši prilikom dizajniranja raznih torbi, a čelnici Patagonije vrlo su svjesni štete koja se time prouzrokuje. Asortiman iz linije "Black Hole Bag" uključuje 100 posto reciklirane torbe i ruksake koji su visoko izdržljivi i vodootporni. Ovom kalifornijskom brendu je cilj prijeći na poslovni model koji radi isključivo s recikliranim materijalima.

"Manje od jedan posto materijala korištenih u izradi odjeće se koristi za ponovnu izradu, dok se naposljetku taj isti materijal samo baci. Kako bi se situacija promijenila, trebamo modificirati kompletnu modnu industriju i način na koji razmišlja", rekli su iz brenda.

Svi proizvodi iz kolekcije dostupni su na web stranici Patagonije, a naglašavaju i da ako želite doprinijeti spašavanju planete i prestati uništavati istu, ova će kolekcija biti sasvim dobar početak za ostvarivanje tog cilja. Patagonia se time pridružila čitavom nizu brendova koji podižu ekološku svijest i skreću pažnju na problem održivosti. Neki od njih su Mango koji je u svojoj liniji "Mango Committed" predstavio tkanine koje su se sastojale od organskog i recikliranog pamuka, te recikliranog poliestera, H&M koji je ukazivao na važnost cirkularnog sustava u modnoj industriji, te Zara koja je najavila kako će se njihove kolekcije, počevši s 2025. godinom, sastojati od 100 posto održivih tkanina.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar