Search

Pierpaolo Piciollo pokazao kako treba izgledati moderna grčka boginja

Pierpaolo Piciollo pokazao kako treba izgledati moderna grčka boginja

Grčka kao glavna ideja


Image: Imaxtree

Pierpaolo Picciolo koji je sada sam na čelu modne kuće Valentino, prvi put je samostalno dizajnirao kolekciju na Tjednu visoke mode u Parizu i čini se da i dalje elegantno pluta u prošlom vremenu

Mušku kolekciju smjestio je u pankersku estetiku 70-ih godina, a za žene je namijenio nešto puno profinjenije. Helenistička kultura i mitovi stare Grčke bili su glavna ideja za stvaranje nove kolekcije koje je vrlo opsežna, a grčki stil posebno je prisutan na bijelim nabranim haljinama i odijelima, pozlaćenim sandalama i ravnim linijama siluete koje podsjećaju na toga haljine. Cijela kolekcija je vrlo prozračna (i jako prozirna), a prirodne, bijele i pastelne tonove mrsi snažna crvena koja možda aludira na Trojanski rat? Ključni elementi svakako su dugačke haljine, prozirni elementi na prsima, te puno svile, tila i organze.

Haljina koja se najviše istaknula je ona u boji fuksije, izrađena od metalizirane tkanine izvedena u tehnici plisiranja. Uzvanici koji su sjedili u prvom redu morat će nabaviti nešto iz nove kolekcije, ako bilo koja dama na sljedećem crvenom tepihu, primjerice na dodijeli Oscara 26. veljače bude odjevena kao grčka božica, znat ćemo koje je ime odabrala za tu priliku. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više