Search

Pogledajte kolekciju brenda Lokomotiva koja je predstavljena na Tjednu mode u Milanu

Pogledajte kolekciju brenda Lokomotiva koja je predstavljena na Tjednu mode u Milanu

Tekst: BURO.


Hrvatska dizajnerica Lana Puljić je predstavila svoju novu kolekciju na Tjednu mode u Milanu u sklopu platforme Emerging Talents. Revija je održana u samom centru Milana, u predivnom ambijentu barokne palače Palazzo Visconti, koja je poslužila kao savršena kulisa za samu prezentaciju. Brand je za platformu Emergenti Talenti Milano 'otkriven' od strane njihovog agenta za našu regiju, Josipa Grabovca.

Lokomotivine kolekcije zamišljene su kao superponiranje oprečnih senzibiliteta. Nešto grubo, voluminozno, snažno, simetrično i čistih linija često je u suprotnosti s nečim laganim, suptilnim, asimetričnim, nježnim i ženstvenim. Tako da je ovo kolekcija koja izvrsno odijeva smjele i neustrašive pojedince, ali joj ipak ne manjka ženstvenosti i profinjenosti. Inspiraciju za ovu kolekciju dizajnerica pronalazi velikim dijelom u samoj sebi, te su svi komadi iskrena vizija osobne estetike i dizajneričinih intimnih utjecaja. Samoj estetici kolekcije doprinijela je i svojevrsna Lanina nostalgija prema minulim vremenima, što se posebno čita kroz suptilnu čaroliju 70-ih i 80-ih godina koja vibrira kroz pojedine komade. Kroz reviju se provlači i nježna silueta 50 – tih kojom je dodatno naglašena ženstvenost cijele kolekcije.

Odjevni predmeti dodatno su obogaćeni detaljima ručno izrađenog nakita i kožnih predmeta (pojasevi, male kožne torbice). Gotovo apstraktan nakit za odjeću izrađen je ručno u metalu, s dodacima dragog kamenja, perlica i bisera u suradnji s hrvatskom umjetnicom Majom Miletić iz brenda Mammii.

Kao arhitekt koji se okrenuo modnom dizajnu, Lana veliku pažnju posvećuje samom kroju pojedinih komada. Rezultat toga su besprijekorno krojena odijela i kaputi koji su dostupni i po mjeri. Dio palete tipične za jesensku sezonu - crna, tamnoplava, nijanse smeđe - u suprotnosti je sa svježinom boje bjelokosti i ružičastim nijansama. Dašak glamura dodan je korištenjem šljokica i metalik lamea. Kao i obično, posebna pozornost posvećena je samom odabiru i kvaliteti materijala, a neki od materijala korišteni u kolekciji su; vuna, gabarden, šljokice, lame, pamuk, saten, taft i svila… Dizajnerica se također ponovo poigrava tehnikom plisiranja, no ovog puta plisira u materijalima veoma različitih gramaža i dimenzija, što cijelu priču čini razigranijom.

Kolekcija je raznovrsna simfonija odjevnih komada koji lako mogu biti večernja, dnevna ili poslovna varijanta odijevanja, ovisno o styling-u kojim zaokružimo cijeli look.  Nova Lokomotivina kolekcija objavljena je i u stranim medijima poput španjolskog Harper's Bazaara, talijanskog Marie Claire - a, španjolskog Elle-a, a lijepa vijest je i da će se dio nove i pojedini komadi iz prijašnjih kolekcija moći naći u showroom-u već spomenute platforme u centru Milana. Kolekcija će također biti dostupna i u Lokomotivinom atelieru u centru Zagreba. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više