Search

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije

Urednik: Bojana Pejušković


Mini kolekcija odjeće koju je brand E.A. 1/1 S.V. dizajnirao za Festival tolerancije, tematski se naslanja na simbolizam i tradicionalnu židovsku baštinu. Odjevni predmeti poput židovskog molitvenog šala Tallit-a i Kippah, pokrivala za glavu koji nose muškarci tijekom molitve, reinterpretirani su u suvremene odjevne predmete poput T-shirta, hoody-ja te potkošulje.

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 1)
Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 2)

 

Simbolični židovski elementi poput ugaonih kvadrata i tzitzita (cict), resice koje se nose na tradicionalnoj ili svečanoj židovskoj muškoj odjeći transformirani su dodavanjem otisaka s motivima dekonstruiranog logotipa Festivala Tolerancije te trenutačne židovske kalendarske godine kao broja koji je većini ljudi nepoznat.

 

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 3)
Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 4)
Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 5)

 

"Modna kampanja koristi Google translate kao aplikaciju za snimanje i uspostavu samog koncepta – komunikacije, mutacije jezika i kultura. Googlova besplatna usluga prevodi riječi te same simbole na odjevnim predmetima na više od sto jezika i to u „real time-u“ (pravom vremenu) snimanja ovog editorijala, otvarajući nove prostorne planove unutar same scenografije." rekao je dizajner Silvio Vujičić.

 

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 6)
Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 7)

 

Tradicionalni simboli na odjevnim predmetima su interpretirani znakovljem samog festivala te su uz pomoć kamere prevedeni u nove simbole, nove riječi, nove jezike i često krive prijevode.

 

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 8)
Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 9)

 

"Moda je prikladna za povezivanje s tolerancijom i multikulturalizmom. Odjeću tako koristimo kao katalizator promjena, fluidno i karakterno, kako bismo preskočili granice (geografske, mentalne i druge), ali i predrasude što jest i osnovna premisa Festivala tolerancije. Na mikro razini, željeli smo proširiti put društvenim porukama tolerancije kroz komunikacijsku inovaciju, uvodeći E.A. 1/1 S.V. S/S 5781 Kolekciju odjeće za Festival Tolerancije. Uspjeli smo ju ostvariti kroz suradnju sa Silviom Vujičićem." izjavila je Nataša Popović, direktorica Festivala tolerancije.

 

Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 10)
Pogledajte kolekciju Silvija Vujičića za Festival tolerancije (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više