Search

Pogledajte novu kampanju brenda Charlie Design

Pogledajte novu kampanju brenda Charlie Design

S fotografskim potpisom Mare Milin

Urednik: A.P.


Image: Mare Milin

Loredana Bahorić i fotografkinja Mare Milin ponovno su udružile kreativne snage na novoj kampanji brenda Charlie Design

Napraviti univerzalnu modnu priču samo u crnoj boji, a da nas istovremeno razoruža snagom likovnog jezika, nije nimalo jednostavno. Charliejeva kampanja kao da pršti bojama, međutim radi se samo o nijansama i teksturama crne. Modni rukopis bazira se na čistoći geometrijskih formi, eksperimentalnim materijalima, pojedinim ručno završenim elementima te vješto izbalansiranim volumenima. Vizuali djeluju moćno i istovremeno su snažni i prozračni, na trenutke gotovo da gube monokromnost i djeluju živo. Crna boja, koja to zapravo nije, pretvara se iz transparentne i profinjene u tamnu i nedokučivu, mat se izmjenjuje sa sjajnim, krzno s prozirnim. Tvrdnja da je " u crnoj boji sve sadržano" nije mogla naći jasniju modnu priču.

charlie
Lori svoju estetiku već godinama gradi na kontrastima, spajanju neočekivanih materijala i multifunkcionalnosti, njeni komadi nemaju dnevni ili večernji predznak i to je ovdje najjasnije vidljivo. Bogatstvo tekstura u funkciji je nadomještaja boje pa umjetno krzno, ručno rezana koža s perforacijama, svileni organdij, gruba vuna i nakit s drvenim elementima grade magičnu zimsku priču.

charlie

Mare Milin o snimanju kampanje: "Ja uvijek na početku snimanja s Lori malo "lutam". Malo, kažem...jer tu je cijeli štender robe koja se stihijski pojavila u tjedan dana. Nikad nisam srela dizajnericu koja zaokruženu kolekciju toliko lako i brzo stvori... Nježni vulkan. I tako, krenem i pitam se što učiniti da bude "novo... drugačije" a oko mene crnina i geometrija, metri i metri nosive geometrije. Rješenje se, dodatno potaknuto mogućnostima kamere srednjeg formata, nameće samo:  Kvadrat! Modna se fotografija u principu ne radi u formi kvadrata, kao takav se ne prilagođava formi časopisa... ali kad radiš fotografije za Charlie, razmišljaš "izvan kutije" i nađeš se u kvadratu.Rezultat: 30 kvadrata za 30 dobrih godina. Moj Fashion Award za Loredanu!"


charlie

charlie

charlie

charliecharlie

charlie

charlie

charlie

charlie

charlie

Fotografije: Mare Milin

Asistent Fotografa: Milan Krkač

Šminka: Simona Antonović

Kosa: Salon Sasha

Model: Zita Nakić _ Talia Model

Asistenti _ Ana šunjić Marta Križaj

Related articles

Buro 24/7 Selection

više