Search

Pogledajte prvu kolekciju Anthonyja Vaccarella za Saint Laurent

Pogledajte prvu kolekciju Anthonyja Vaccarella za Saint Laurent

Tjedan mode u Parizu


Image: buro247me

Na prvom danu Tjedna mode u Parizu jučer je svoju prvu kolekciju za Saint Laurent prikazao Anthony Vaccarello

Vaccarello je ranije ove godine napustio Versaceov sestrinski brend Versus i zamijenio Hedija Slimanea na čelu Saint Laurenta. Slimane je u svega četiri godine koliko je proveo u Saint Laurentu, uveo velike promjene - od promjene samog imena kuće koja je prije nosila i ime svog osnivača, Yves, pa do estetike brenda koju je zaokrenuo u komercijalnijem smjeru.

Tridesetšestogodišnji Vaccarello nastavlja njegovim stopama. U Parizu je jučer tako prikazao kolekciju koja je, baš kao i one Slimaneove, obilovala mini haljinama s naglašenim ramenima inspiriranim siluetama iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Bilo je tu i asimetričnih haljina i topova s rukavom na samo jednom ramenu u tigrastom teksturiranom printu, čipki na kojoj je primijenjen patchwork ili pak transparentnoj tkanini s detaljima od zlatnog lamea. Uz spomenuto, u kolekciji se našao niz modela od kože koja je izgledala vrlo loše. Djelovala je zgužvano, loše sašiveno, na kraju i vrlo jeftino, posebno na korzetiranim komadima. Situacija je bila nešto bolja na komadima od lakirane kože, no ni ona nije izgledala najsretnije. Vaccarello ju je kombinirao s traperom i prozirnim topovima ili je pak izradio čitave haljine od nje.

Vaccarella nisu uspjela spasiti niti odijela koja su bila bolje iskrojena od ostatka kolekcije, no ni ona nisu prenijela estetiku na kojoj je Yves Saint Laurent temeljio svoj brend. Izgledala su kao nešto iz Versaceovog studija što nikako nije dobro. Vogueova kritičarka Sarah Mower, napisala je kako je prerano da bismo odmah osudili Vaccarella i to je vjerojatno i istina, no ubuduće će se morati vraški potruditi kako bi pobjegao od Versaceove estetike i pronašao svoj smjer u Saint Laurentu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više