Search

Pogledajte virtualnu reviju brenda XD Xenia Design

Pogledajte virtualnu reviju brenda XD Xenia Design

Urednik: BURO.

Image: Deni Horvatić/Video 925 Studio

XD Xenia Design je jedna od prvih dizajnerica na našem tržištu koja je prigrlila održivost kao koncept koji doista funkcionira i ne umanjuje vizualni dojam kolekcije. Tome je slučaj i s novom kolekcijom koja je predstavljena putem vizualne revije,a koja je načinjena od arhivskih komada brenda koji su prerađeni u nove komade.

Ova sezona predstavila je nove siluete i forme, s naglaskom na vizualne i taktilne kvalitete materijala. Od predimenzioniranih kaputa i jakni visokog sjaja high-tech materijala pa do onih koji podsjećaju na krzno ili perje, snažni kontrasti dominiraju cijelom kolekcijom.

U pristupu i promišljanju krojeva također se nalaze dvije sasvim oprečne ideje, od dekonstruiranih komada koji stvaraju nove forme u silueti do vrlo preciznih i gotovo prepoznatljivo klasičnih silueta, koji će nositi modernost i inovativnost u nekim drugim kvalitetama. Eksperimenti u krojevima, asimetričnim formama i oštrim linijama nose duh brenda i čine ga prepoznatljivim.

Važna tema u kolekciji jest stapanje različitih odjevnih predmeta u jedan i time nastanka sasvim novih predmeta funkcijom i estetski, hibridnih varijanti.

Kod jakni i kaputa fokus je na konstrukciji ovratnika, koji često stoje udaljeni od vrata ili su u formi šalova koji se mogu omotati oko vrata ili glave i zatvoriti poput čahure, i time će stvoriti prepoznatljiv XD stav. Uz mrežaste rukave, ovu sezonu predstavljeni su i vatirani voluminozni dodaci za ruke i noge. Na pojedine modele rukava implementirana je i torbica s patentnim zatvaračem te je tako rukav postao multifunkcionalan. Još jedan novi modni hibrid u kolekciji jest voluminozni dodatak za glavu koji spaja kapuljaču, šal i džep.

Večernja odjeća reinterpretirana je kroz kontraste između materijala koji su tehnički, gumirani, proštepani, kruti ili nalik metalima u sjaju te su kombinirani s prozračnim, laganim i mrežastim mate-rijalima. Haljine su asimetrične u dužini, često naglašenog volumena koji je dobiven drapiranjem i katkad u jarkim bojama.

XD PERFORMANCE, sportska i svakodnevnija linija, ovu je sezonu stopljena uz glavnu kolekciju. Što znači da možete pronaći vrhunske topove, t-shirte i tajice od visokokvalitetnih materijala, kojima je naglasak stavljen na funkcionalnost.

Grafički printevi u kolekciji podijeljeni su u dvije struje, figurativnu i apstraktnu. Figurativnu čine spo-jevi fotografije i teksta, u kojima tekst nosi poruku i osvješćuje o problemu globalnog zatopljenja, postavljen kroz pitanje “do you care?”. Dok je apstraktni print inspiriran prskanjem i debelim nanosi-ma boje koje podsjeća na slikarstvo 50ih. Logo je otisnut u novoj tehnici 3D tiska u suptilnim monokromnim varijantama.

Foto: Deni Horvatić

Video: 925STUDIO

Related articles

Buro 24/7 Selection

više