Search

Posljednja revija Clare Waight Keller za kuću Chloé

Posljednja revija Clare Waight Keller za kuću Chloé

Tjedan mode u Parizu

Image: Imaxtree

Clare Waight Keller se novom kolekcijom u Parizu oprostila od kuće Chloé, nakon što je tamo provela pet godina na mjestu kreativne direktorice

Posljednja kolekcija Clare Waight Keller miks je dnevnih poslovnih, romantičnih boho i trendi sportskih kombinacija - sadrži sve ono što zahvaljujući Keller danas definira kuću Chloé. Revija je tako započela s kratkim modelima kaputa i haljina "A" kroja u stilu šezdesetih godina prošlog stoljeća, što se očitovalo i u retro printu. Kasnije su se ti modeli razvili u kombinacije dugih i širokih "poslovnih" hlača i zanimljivih bluza od prozirne svile i nježnog tila ukrašenog crnim končanim vezom koji je izgledao poput crteža tušem na papiru. To se pojavilo u još nekoliko navrata na mini haljinama, ali i na dugim raskošnim haljinama čiji su "crteži" bili izvezeni u istoj boji konca, kao i sama tkanina što im je dalo neobičnu nevidljivu slojevitost.

U kolekciji je bilo i divnih kratkih bundi u boji senfa, predimenzioniranih pulovera koji su nastali tehnikom patchworka, odličnih jakni od kože boje konjaka s ovratnikom od bijelog ovčjeg krzna - sve je to kolekciji dalo nježan zimski ugođaj, bez pretjerane slojevitosti i gomilanja tkanina. Vrlo elegantno. Spomenute boje miješale su se s pastelnim tonovima žute, plave i zelene. U tim su bojama izrađeni tanki kaputi kariranog uzorka koji su podsjećali na velike košulje od flanela, kardigani i vuneni kaputići koji su krojem ličili na traper jakne (i Galliano je učinio nešto slično, čini se da je na pomolu veliki trend!).

Treću razinu kolekcije činili su sportski komadi. Prvenstveno se tu radilo o šuškavim hlačama s geometrijskim uzorcima u plavoj, ljubičastoj i zelenoj boji (u devedesetima smo tu kombinaciju svi nosili), a onda i širokim sportskim majicama koje su bile izrađene od nekonvencionalnih tkanina. Tako se pojavio jedan model sa zatvaračem na prsima izrađen od crvenog ovčjeg krzna i jedan smeđi model u kombinaciji geometrijskih motiva od glatke i brušene kože. Vrlo zanimljivo, trendi, a opet tako dobro uklopljeno u Chloé estetiku.

Uz sve to, Keller se pobrinula da ne zaboravimo po čemu se proslavila za svog angažmana u kući Chloé. To su, dakako, torbice. U kolekciji je bilo divnih okruglih modela torbica s metalnim okruglim drškama i malo većih, polukružnih modela s kožnim remenom koji se može nositi preko tijela. Keller nije mogla dopustiti da posljednja kolekcija prođe bez još jedne hit torbice i u tome je uspjela. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju:

Related articles

Buro 24/7 Selection

više